Custom Management helpt Mexx met doorstart

19 december 2014 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Het noodlijdende modehuis Mexx, dat onlangs failliet werd verklaard, werkt aan een doorstart. De doorstart wordt begeleid door Herman Hovestad, extern adviseur van Custom Management, een bureau uit Leusden gespecialiseerd in interim- en crisismanagement op bestuursniveau.

Begin deze maand werd het internationale modehuis Mexx failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank, na enkele jaren van hevige verliezen die het concern te verduren kreeg. Als gevolg van de malaise zag Mexx zich genoodzaakt om vestigingen te sluiten, waaronder de flagshipstore vorig jaar in Amsterdam, en zocht het modebedrijf naarstig naar manieren om de kosten te drukken. De ingrepen bleken tevergeefs, waardoor een faillissement niet langer kon worden afgewend.

Door het faillissement zullen mogelijk ruim anderhalf duizend werknemers hun baan verliezen, waarvan enkele honderden in Nederland. Wel blijven voorlopig alle 315 Europese vestigingen open om de resterende voorraad te verkopen en wordt gezocht naar overnamepartners die een doorstart mogelijk maken.

De mogelijke doorstart wordt begeleid door extern adviseur en interim manager Herman Hovestad, werkzaam bij Custom Management. Het bureau uit Leusden voert tijdelijke opdrachten uit op bestuurs- en directieniveau en biedt ad interim leiding aan complexe projecten. Hovestad is bij Mexx als interim CEO aangesteld door Curator Frits Kemp en is inmiddels verantwoordelijk voor de informatievoorziening richting alle stakeholders en voor de besluitvorming binnen de organisatie. Daarbij werkt hij nauw samen met Mexx bestuurders Mehul Tanka en Julia Hansen.

Herman Hovestad

Herman Hovestad heeft ruime ervaring als crisismanager bij noodlijdende organisaties en zijn expertise werd in het verleden ingezet bij bedrijven uit uiteenlopende sectoren, zoals onder meer het ICT-, Retail-, Industrie- en Transportsegment. In zijn meest recente interim opdracht werkte hij tussen 2012 en 2013 als tijdelijke CEO voor Free Record Shop, de muziekketen van Hans Breukhoven die, eerder dit jaar, alsnog failliet ging.

Curator Kemp heeft de Mexx werknemers inmiddels geïnformeerd over de poging het modeconcern te redden en hen verzekerd dat lopende problemen worden aangepakt. Daarbij is hen ook duidelijk gemaakt dat er met diverse partners wordt gesproken over een mogelijke overname. In de komende weken zal moeten blijken of de doorstart van de grond kan komen.