Rebel start met organisatiecoaching dienstverlening

03 december 2014 Consultancy.nl

Adviesbureau Rebel heeft een nieuwe dienst op de markt gebracht: organisatiecoaching. In het kader van de nieuwe propositie lanceert het Rotterdamse managementbureau binnenkort ook een nieuwe venture. Met de nieuwe propositie wil Rebel opdrachtgevers helpen met het verankeren van ondernemerschap en leiderschap binnen hun organisatie.

Rebel, een management adviesbureau uit Rotterdam, werd in 2002 opgericht door acht economen. Het bureau richt zich op financieel-economische en strategische dienstverlening en groeide de afgelopen jaren uit tot een gerenommeerd adviesbureau, dat inmiddels zo’n 80 consultants in dienst heeft vanuit kantoren in Nederland, België, Oostenrijk, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten (via netwerkkantoor IMG Rebel). Rebel heeft zich sinds hun oprichting een bijzondere organisatiestructuur aangemeten, die veelal vergeleken wordt met het Semco-model, ontwikkeld door de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. ‘Semco’-organisaties kenmerken zich onder meer door de hoge mate van ondernemerschap en innovatie, open dialoog, co-creatie en weinig hiërarchische structuren.

Rebel start met organisatiecoaching dienstverlening

Volgens het adviesbureau heeft het unieke organisatiemodel er toe geleid dat steeds meer klanten Rebel-adviseurs vragen naar hoe ze een dergelijke model binnen hun eigen organisatie kunnen invoeren. Voor Rebel vormde dit de aanleiding om een nieuwe dienst in het leven te roepen. “Vanuit onze eigen rijke ervaringen en diepe inzichten in hoe teams of organisaties tot hun volle potentieel komen gaan we nu ook die teams en organisaties daarin coachen”, schrijft het bureau op zijn site, om daaraan toe te voegen “dus niet adviseren”. In het verlengde van de nieuwe dienstverlening start Rebel binnenkort ook een apart label.

De nieuwe venture heeft overigens nog geen naam, deze wordt binnenkort officieel onthuld. Wel is Rebel al gestart met hun nieuwe dienstverlening: in het kader van een strategische opdracht van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen voor de revitalisering van de luchthaven van Oostende, exploreert Rebel momenteel het potentieel van het opzetten van een coöperatie met een groot aantal luchthavengebonden sleutelspelers.

Nieuws