Grant Thornton versterkt Advisory tak met BeAligned

18 november 2014 Consultancy.nl

BeAligned, een adviesbureau uit België die voornamelijk klanten bedient in de Benelux-markt, is toegetreden tot het internationale netwerk van Grant Thornton. Ongeveer 40 consultants zullen Grant Thornton’s adviespraktijk versterken, wat het totaal aantal werknemers in België op 180 brengt.

BeAligned werd in 2008 opgericht door Bruno D’Hulster, een voormalig consultant van IBM BCS en PwC Consulting. Het Belgische adviesbureau richt zich op operationeel management en specialiseert zich in strategie-implementatie van onder meer procesmanagement, Lean & Six Sigma, financieel management en innovatie. BeAligned heeft momenteel een team van circa 40 consultants, en partnerships met diverse consultancybureaus die de geografische regio’s buiten de Benelux* voor hun rekening nemen. Daarnaast heeft het kantoor volgens eigen zeggen een associates netwerk van meer dan 300 onafhankelijke professionals.

Be Aligned - Services

Uitbreiding van business consultancy
In lijn met zijn wereldwijde ambitie om zijn adviespraktijk te vergroten besloot het Belgische managementteam van Grant Thornton eerder dit jaar om actief zijn adviesportfolio uit te breiden. Tot op heden waren de diensten gecentreerd rondom Business Risk Services (risicomanagement, internal audit) en Transaction Advisory Services (M&A, herstructurering, PMI), maar miste het bureau een voetafdruk in business en operationele consultancy. Na een due diligence op een aantal opties viel de keuze van de zakelijke dienstverlener op BeAligned. Het team, dat gevestigd is in Gent, wordt geïntegreerd binnen de consultingpraktijk, en vult het al bestaande netwerk in Antwerpen, Brussel, Doornik, Hasselt en Turnhout aan.

Volgens Marc van de Gucht, Managing Director bij BeAligned, zal de bundeling van diensten beide bedrijven de mogelijkheid bieden om hun diensten naar nieuwe gebieden uit te breiden, met ‘geïntegreerde diensten’ als gevolg. “De aansluiting bij het Grant Thornton netwerk brengt onze klanten in contact met de internationale expertise van de 38.500 medewerkers van het netwerk, verspreid over meer dan 130 landen. Zij kunnen voortaan ook genieten van diensten op het vlak van audit, assurance, accountancy, tax, transaction support, business risk services, financial planning en legal services.”

Marc van de Gucht and Paul De Weerdt

“Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze expertise ook nieuwe mogelijkheden zal bieden om in te spelen op de behoeften van groeiende ondernemingen, bij wie toekomstgerichte ondersteuning vereist is”, voegt Paul de Weerdt, Managing Partner bij Grant Thornton België, toe.

ConQuaestor
Het is voor Grant Thornton de tweede grote recente toevoeging aan zijn consultancytak in de Benelux. Vorig jaar integreerde het ConQuaestor in zijn netwerk, een Nederlands consultancybureau werkzaam op het snijvlak van business en financiële consultancy. Als gevolg van de deal - die eerder dit jaar afgerond werd – maakten circa 350 consultants de overstap naar Grant Thornton.

* Partners zijn onder meer BeNovate (Benelux), Amontis Network (Duitsland, EMEA), BOC Group (Oost- & Zuid-Europa), Drebble (Tsjechië), BOSS Consulting (Midden-Oosten) en Real IRM (Zuid-Afrika).

** IBM kocht PwC Consulting in oktober 2002 voor een bedrag van ongeveer $3,5 miljard.

Nieuws

Meer nieuws over