Mark Campbell leidt Europese operaties van RGP

14 november 2014 Consultancy.nl

Resources Global Professionals heeft Mark Campbell aangesteld als het nieuwe hoofd van zijn Europese operaties. Campbell komt bij Hitachi Consulting vandaan, en voorheen was hij CEO van Hedra en partner bij KPMG. Bij RPG zal Campbell verantwoordelijk zijn voor het leiden van de Europese business.

Wereldwijd adviesbureau Resources Global Professionals werd opgericht in 1996 door een team van voormalig Deloitte adviseurs in de Verenigde Staten. Tot aan 1999 was de businessunit onderdeel van het Big 4 bureau, maar in april dat jaar werd het bureau na een management buy-out verzelfstandigt. In de eerste jaren richtte het bureau zich op de Amerikaanse markt, en vanaf 2001 begon het zich geografisch uit te breiden. Het huidige RGP* heeft zo’n 3.000 werknemers in ongeveer 70 kantoren in meer dan 20 landen.

Resources Global Professionals

In Europa heeft RGP kantoren binnen alle grote markten, waaronder de UK, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Scandinavië. Per 1 oktober worden de Europese operaties geleid door Mark Campbell, een Britse executive met meer dan 25 jaar ervaring in de adviesbranche. Voor zijn aantreden bij RGP werkte hij voor Hitachi Consulting als Head of Management Consulting en Sales voor de EMEA-regio. Daarvoor was hij CEO van publieke sector management consultancybureau Hedra, en na de acquisitie door Mouchel leidde hij de nieuw gevormde publieke sector business. Tussen 1989 en 2003 werkte hij voor KPMG, waar hij verantwoordelijk was voor business transformatieprogramma’s voor klanten in verscheidene sectoren, en in zijn laatste rol diende hij als Lead Partner voor de lokale overheid praktijk. Campbell startte zijn adviescarrière bij PA Consulting Group.

“Ik ben erg verheugd dat Mark bij RGP komt werken om Europa te leiden”, zegt Tracy Stephens, Executive Vice President en Chief Operating Officer bij RGP. “Mark is een strategische denker en heeft uitgebreide ervaring in het opbouwen en laten groeien van bedrijven in Europa. Hij is mensgeoriënteerd, richt zich op klanten en geniet ervan om sterk presterende teams op te zetten en te leiden door mogelijkheden te creëren en degenen rond hem te coachen.”

Mark Campbell - Tracy Stephens - Jemery James - Frank Van Der Hagen

Campbell, die een MBA heeft behaald aan de Warwick University en een master in Filosofie, Politiek en Economie aan de Oxford University, zal zich vestigen in het Londense kantoor van het bureau. Naast het leiden van het Europese managementteam, welke onder andere bestaat uit Jeremy James (Managing Director UK) en Frank van der Hagen (Managing Director NL) – zal hij ook nauw samenwerken met het Britse en onder meer Nederlandse team. “Ik ben verheugd om RGP te versterken en zie ernaar uit om met het bedrijfsteam te werken om onze aanwezigheid in al onze doelmarkten te vergroten en onze klanten innovatieve oplossingen te bieden”, zegt Campbell.

* In december 2012 kortte Resources Global Professionals zijn naam af naar RGP.

Nieuws

Meer nieuws over