Deloitte koopt familieadviesbureau Peter Leach & Partners

13 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd accountancy- en consultancybureau Deloitte heeft Peter Leach & Partners gekocht, een Brits familieadviesbureau. Details van de transactie, die naar verwachting begin volgend jaar afgerond zal worden, zijn niet bekend gemaakt.

Peter Leach & Partners werd in 2008 opgericht door Peter Leach, die voorheen meer dan 35 jaar bij BDO spendeerde in zijn familiebedrijven praktijk. Sinds de oprichting is het bureau naar een team van zes professionals en een aantal associates gegroeid, die zowel in de UK als internationaal opereren, waaronder in het Midden-Oosten en Azië. Het bureau biedt bedrijfsadvisering aan families, waaronder diensten als opvolgingsplanning, de ontwikkeling van familieconstituties en filantropische diensten.

Voor Deloitte – het grootse adviesbureau ter wereld – levert de acquisitie van Peter Leach & Partners een forse impuls aan zijn familie business unit in het Verenigd Koninkrijk. De UK heeft momenteel meer dan 858.000 familiebedrijven, en met de toevoeging van Peter Leach & Partners kan het bureau een diepere en meer geïntegreerde dienstenportfolio aan zijn klanten bieden. Daarnaast zullen de al bestaande klanten van Peter Leach & Partners toegang krijgen tot Deloitte’s andere diensten waaronder corporate finance en real estate management.

Deloitte koopt Peter Leach and Partners

Als onderdeel van de integratie zullen Peter Leach en Alexandra Sharpe zich bij Deloitte als partner voegen. “Met meer dan 30 jaar ervaring wordt Peter gezien als de ‘founding father’ van de manier waarop familiebedrijven denken in de UK. Alex wordt gezien als een leidende autoriteit met betrekking tot familiebedrijven en is gespecialiseerd in opvolgingsplanning en governance zaken. Wij geloven dat we met deze acquisitie marktleider worden in het familie adviessegment,” zegt Claire Webster, die aan het roer staat van Deloitte’s UK Private Client Services team.

“Ik ben er verheugd met de overstap naar Deloitte. Dit is een nieuw avontuur die ons de mogelijkheid zal geven om onze specialistische expertise in familiebedrijven, familiekantoren en filantropische familie-instellingen met een breder publiek te delen. Dit is een grote kans om met een leidend business adviesbureau te integreren. Gezien het enorme groeipotentieel van deze markt zal het combineren van onze krachten ons de mogelijkheid bieden om onze klanten te voorzien van een breder scala aan diensten, wat hen ten goede zal komen”, zegt Leach.