Henk Peterse versterkt Spring Associates als Fellow

13 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Spring Associates, een boutique consultancykantoor uit Amsterdam, heeft begin deze maand zijn team uitgebreid met Henk Peterse als Fellow.

Henk Peterse studeerde in 2013 cum laude af aan de TU Delft in Aerospace Engineering, Control and Operations. Tijdens zijn studie werkte hij als Docent en Teaching Assistant voor Betawijs, een gespecialiseerd werving-, selectie- en detacheringsbureau voor tijdelijk personeel in het onderwijs, en tevens als Student Trainer voor Lyceo, een organisatie die examentrainingen aanbiedt voor het voortgezet onderwijs.

Daarnaast was hij Research Intern bij het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, waar hij onder meer onderzoek verrichte naar de automatisering van controlekamers van kerncentrales. Daarnaast vervulde hij een traineeship bij Schiphol, waarbij hij de taak had een tool te ontwikkelen die veranderingen in brandstofconsumptie van alle vliegtuigen op Schiphol berekende, om zodoende het vliegveld en luchtvaartmaatschappijen te helpen met het maken van strategische keuzes.

Henk Peterse - Spring Associates

Peterse deed ook ervaring op in de consultancywereld bij studenten-adviesbureau De Kleine Consultant. In eerste instantie werd hij aangesteld als Consultant, waar hij op non-profit basis bedrijven met en klein budget hielp met hun cases. Later werd hij benoemd tot Projectmanager, in welke rol hij verantwoordelijk was voor een groep van vier consultants. Tot slot klom hij op tot Director van het kantoor in Delft. Onder zijn verantwoordelijkheden hier vielen interne zaken, waaronder recruitment en persoonlijke ontwikkeling van 16 consultants.

Spring Associates
Per 1 juli heeft Peterse zich aangesloten bij Spring Associates, een consultancybureau dat in 2005 werd opgericht door Matthijs Baan (voormalig Booz & Company) en Ebel Kemeling. Het adviesbureau telt zo’n 20 medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van onder meer strategy, fusies en overnames, en finance, en is gevestigd in Amsterdam. Henk Peterse voegt zich bij Spring Associates als Fellow. Vorig jaar trad ook Pauline de Valk in dienst als Fellow, maar zij heeft inmiddels promotie gemaakt en werkt als Consultant.