Tom Rijks versterkt management team van Innopay

15 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Innopay heeft Tom Rijks recentelijk benoemd tot lid van het Management Team. Rijks is afkomstig van Capgemini Consulting, waar hij de rol van Principal Consultant vervulde. In zijn nieuwe uitdaging zal Rijks verantwoordelijk zijn voor de Digital Innovation praktijk en voor de commerciële doorontwikkeling van Innopay’s ‘collaborative innovation’ propositie.

Tom Rijks haalde in 1999 zijn master in Technische Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2000 zette hij zijn eerste carrièrestap bij ABN Amro als Management Trainee. Het jaar erop werd hij bij de bank aangesteld als Channel Manager, een rol waarin hij drie jaar lang multinationals adviseerde, onder meer op het gebied van ‘payment channel integration’ en technische implementaties. Daarnaast fungeerde hij als expert op het gebied van internetbeveiliging.

Innopay kantoor

In 2004 maakte Rijks de overstap naar de adviesbranche en werd hij als Managing Consultant Business Growth & Transformation aangesteld bij Capgemini Consulting. In die rol hield hij zich bezig met business development en was hij als teamleider betrokken bij diverse doorbraakprojecten zoals de grootste acquisitie op de Nederlandse IT-markt, de R&D Effectiveness Benchmark en een SEPA/PSD onderzoek voor de Europese Commissie. Rijks werkte uiteindelijk zes jaar voor de ICTdienstverlener. In 2010 maakte Rijks de overstap naar Favela Fabric (tegenwoordig Newcraft), waar hij anderhalf jaar werkzaam was als Senior Associate en verantwoordelijk was voor business development en de ontwikkeling van social business strategieën en online co-creatie. Hij was onder meer betrokken bij projecten voor ABN Amro, Menzis en KLM.

Vervolgens richtte hij in 2011 Company Caboose op, een bedrijf dat klanten helpt versnelling te brengen in innovatieprocessen met behulp van social collaboration tools. Drie jaar later, begin 2014, werd Rijks naast zijn werkzaamheden voor Company Caboose aangesteld bij zijn eerdere werkgever Capgemini Consulting. Als Principal Consultant vormde en implementeerde hij nieuwe businessmodellen met een focus op de productiesector. In die rol paste hij online en sociale technologieën toe om significante veranderingen te realiseren in de wijze waarop klanten werken, communiceren en verkopen.

Managementteam van Innopay

Innopay
Afgelopen maand besloot Tom Rijks om een nieuwe uitdaging aan te gaan en voegde hij zich bij Innopay, een onafhankelijk adviesbureau met meer dan 15 jaar ervaring in payments, digital identity, e-commerce, e-business en digital innovation & co-creatie. Als Principal Consultant zal Rijks zich richten op de commerciële doorontwikkeling van Innopay’s ‘collaborative innovation’ propositie, en zal hij tevens verantwoordelijk worden voor de Digital Innovation praktijk. Ook wordt hij onderdeel van het Management Team, dat verder bestaat uit Shikko Nijland (Managing Partner), Douwe Lycklama (Managing Partner) en Vincent Jansen (Principal Consultant).