Josh Bersin van Deloitte in lijst invloedrijke HR denkers

07 oktober 2014 Consultancy.nl

Josh Bersin, partner bij Bersin by Deloitte, is door HRMagazine.co.uk benoemd tot een van de top 20 ‘Most Influential HR Thinkers’ wereldwijd. Bersin leidt momenteel Bersin by Deloitte, het voormalige Bersin dat hij mede-oprichtte in 2001. Bersin is de enige consultant die een plekje in de prestigieuze ranking heeft bemachtigd, die verder wordt gedomineerd door academici.

HR goeroe Josh Bersin heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van human resources, in onderwerpen als human capital strategy, talentmanagement, learning & development en HR analytics. Na te zijn afgestudeerd aan Stanford University met een MSc. in Engineering, startte Bersin zijn loopbaan bij IBM in 1982, waar hij uiteindelijk 10 jaar werkte binnen de werkvelden sales, management, technical support, marketing, en training positions. Na IBM voegde hij zich bij IT-organisatie Sybase en Arista Knowledge Systems, waar hij betrokken was bij het mede-opzetten van een nieuw e-learning LMS softwarebedrijf. Hierna werd de e-learning specialist in april 2012 weggekaapt door DigitalThink (inmiddels Convergys), waar hij werd aangesteld als Vice President Product Management & Marketing.

Most Influential HR International Thinkers

In 2001 besloot Bersin een nieuw avontuur aan te gaan, en richtte een organisatie met zijn eigen naam op, die zich richt op het bieden van onderzoek en consulting op het gebied van enterprise learning en talentmanagement. Na jaren van groei werd Bersin in december 2012 gekocht door Big 4 kantoor Deloitte, en vervolgens gerebrand naar ‘Bersin by Deloitte’.

De afgelopen tien jaar bouwde Bersin een indrukwekkend track record op in kennisleiderschap – hij is een regelmatige spreker bij industrie-evenementen en wordt bij talentmanagement onderwerpen regelmatig geciteerd in de belangrijkste media, waaronder Harvard Business Review, The Wall Street Journal, Bloomberg, The Financial Times, BBC Radio, CBS Radio en National Public Radio. Bovendien is hij een populaire blogger en columnist, onder meer voor Forbes.com.

Josh Bersin - Bersin by Deloitte

Op basis van zijn reputatie in de markt, heeft HRMagazine.co.uk Bersin nu benoemd tot de 13e ‘Most Influential HR International Thinker of 2014’. Geselecteerde HR-leiders zijn volgens het Britse platform “geavanceerde denkers over talent management die academische discipline met praktische relevantie combineren.” De lijst wordt aangevoerd door Sylvia Ann Hewlett (CEO van Center for Talent Innovation) en Harvard Business School professoren John Kotter en Rosabeth Moss Kanter.

Het is niet de eerste keer dat Bersin wordt erkend als een kennisleider binnen HR. In 2012 bijvoorbeeld werd hij benoemd tot ‘Top HR Influencer in Talent Management’ door HR Examiner Magazine en tot ‘Top 10 HR Technology Expert’ door HR Executive Magazine. En eerder dit jaar werd hij uitgeroepen tot de #1 Top Human Resources Influencers door het Duitse softwarebedrijf SAP.

Nieuws