Hitachi Consulting koopt snelgroeiende Stone Apple

02 oktober 2014 Consultancy.nl

Het wereldwijde consultancybureau Hitachi Consulting heeft Stone Apple gekocht, een in Singapore gevestigde IT consulting organisatie. Ongeveer 1.500 werknemers in negen landen zullen zich bij Hitachi Consulting voegen. Financiële details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

Hitachi Consulting, de consultancy unit van Hitachi, heeft ongeveer 5.000 professionals in dienst verspreid over 21 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf biedt een breed spectrum aan management consulting en IT consulting diensten aan voornamelijk grote corporaties binnen meer dan 20 industrieën.

Stone Apple is een van Singapore’s snelst groeiende technologie consulting organisaties. Opgericht in 2009 is het bedrijf de afgelopen vijf jaar spectaculair gegroeid naar 1.500 werknemers in 9 landen. Stone Apple ondersteunt klanten met IT advisory en de implementatie van technologische oplossingen, met een focus op de sectoren: financial services, nuts, productie, onderwijs, zorg en de publieke sector.

Hitachi Consulting koopt Stone Apple

In lijn met hun ambitie om hun footprint te verstevigen in Azië, overwoog Hitachi Consulting de afgelopen maanden diverse potentiële overnamekandidaten in de regio, en na een due diligence traject en constructieve onderhandelingen met de eigenaren van Stone Apple, besloot de organisatie om het in Singapore gevestigde bedrijf te kopen, voor een niet nader genoemd bedrag. De deal zal een aanvulling zijn op Hitachi Consulting’s bestaande capaciteiten op het gebied van technologische implementaties en outsourcing diensten, en zal Hitachi’s footprint in Zuid-Oost-Azië versterken, waaronder in Singapore, Maleisië, Thailand en Vietnam. Bovendien zorgt de transactie voor een sterke basis in Brazilië.

“We zijn zeer verheugd over de overname van Stone Apple. Ze zijn een uitstekende enterprise application- en analytics services provider met sterke expertise in Oracle- en SAP technologieën. Ze maken succesvol gebruik van hun diepe industrie- en domein expertise om de adoptie van technologie bij wereldwijde complexe trajecten mogelijk te maken. We kijken uit naar deze mogelijkheid om onze wereldwijde klanten nog beter van dienst te zijn door de toegevoegde diepte en breedte die Stone Apple ons biedt”, zegt Phil Parr, CEO van Hitachi Consulting.

“Stone Apple werd opgericht met de gedachte dat beloftes waargemaakt moeten worden om zodoende tastbare waarde te leveren aan onze klanten door middel van technologie en optimale bedrijfsprocessen. We zijn trots op ons wereldwijde bereik met lokale expertise in zowel Azië en Zuid-Amerika”, zeggen de oprichters, Madhujeet Chimni en Bharadwaj Chicukela, respectievelijk CEO en COO. “Hitachi Consulting deelt duidelijk de zelfde passie en we kijken er naar uit om de getalenteerde professionals van Stone Apple samen te voegen met die van Hitachi Consulting om samen voort te bouwen op deze capaciteit en een marktleidende positie in ons werkgebied te ontwikkelen”, voegt Ricardo Nunes, de Managing Director in Brazilië, toe.

Hitachi Consulting

Voor Hitachi Consulting is het de tweede grote overname binnen een aantal jaar. Begin 2013 vergrootte het zijn management consultancy praktijk significant met de overname van Celerant Consulting, waardoor het zo’n 600 consultants toevoegde aan het personeelsbestand.

Nieuws

Meer nieuws over