Alvarez & Marsal partner Russell Kellner versterkt BCG

09 oktober 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

The Boston Consulting Group (BCG) heeft Russel Kellner aangesteld als partner in zijn kantoor in Boston. Kellner komt bij Alvarez & Marsal vandaan, waar hij de afgelopen twee jaar werkte als Managing Director.

Russell Kellner heeft meer dan 15 jaar ervaring opgedaan binnen de adviesbranche. Na zijn afstuderen (bachelor in Chemical Engineering aan de Cornell University) startte hij zijn carrière in 1997 bij First Manhattan Consulting Group, een middelgroot New Yorks consultancybureau gespecialiseerd in financiële diensten. Twee jaar later besloot hij om Novantas mede op te zetten, een boutique consultancybureau met een focus op het leveren van klantgerichte bedrijfsstrategieën aan financiële dienstverleners.

Russell Kellner - BCG

Na het behalen van een MBA in Financial Management aan de MIT Sloan School of Management voegde Kellner zich in augustus 2004 bij Bain & Company, waar hij 8 jaar werkte, in zijn laatste rol als Principal en als belangrijk lid van Bain’s Private Equity en Financial Services praktijken. In zijn meest recente rol diende Kellner als Managing Director bij Alvarez & Marsal, en leidde bovendien diens commerciële due diligence praktijk. Tijdens zijn werkzame periode bij de twee adviesbureaus werkte Kellner aan meer dan 150 strategietrajecten en commerciële due diligence projecten voor bedrijven binnen een breed scala aan sectoren, waaronder financial services, retail, food en private equity. Per 1 september heeft Kellner besloten om Alvarez & Marsal te verruilen voor branchegenoot The Boston Consulting Group.

Het is de tweede keer binnen een aantal maanden dat BCG in de VS een partner van een concurrerend adviesbureau vandaan geplukt heeft. Onlangs nam het bureau ook Charles Teschner als partner aan, een voormalig partner van Booz Allen Hamilton en later bij Booz & Company.