Matthijs Mons versterkt Yellowtail Consulting als partner

19 september 2014 Consultancy.nl

Yellowtail Consulting heeft het partnerteam afgelopen week versterkt met voormalig IG&H Consulting partner Matthijs Mons. Hij wordt, samen met het Management Team, verantwoordelijk voor het vormgeven van de verdere groei, professionalisering en internationalisering van het Hilversumse adviesbedrijf.

Matthijs Mons is al ruim 17 jaar werkzaam in het consultingvak, waarbij hij altijd in de financiële sector actief is geweest. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij IG&H Consulting, waar hij de laatste jaren als partner verantwoordelijk was voor de bancaire praktijk, die onder zijn leiding een sterke ontwikkeling doormaakte. Na het afronden van zijn studie bedrijfseconomie begon Mons zijn loopbaan medio jaren ’90 bij IAK Verzekeringen, een Eindhovens assurantiemakelaar.

Matthijs Mons - Yellowtail

Begin dit jaar maakten Mons en IG&H bekend dat ze in goede verstandshouding hebben besloten om ieder hun eigen weg te gaan. “Werken bij IG&H was te veel comfortzone geworden" zei Mons destijds. Na zo’n 9 maanden georiënteerd te hebben op iets nieuws heef Mons nu besloten in de adviesbranche werkzaam te blijven, waarbij de keuze is gevallen op Yellowtail Consulting, een adviesbureau dat zich exclusief richt op opdrachtgevers in de financiële sector. Mons over zijn motivatie: “Ik vond het heel belangrijk echt een goede klik te hebben met de andere partners en mijn drive en ambities met hen te delen. Ik wil verder niet alleen het nodige komen ‘brengen’, maar wil ook ‘halen’, leren dus, en dat zal bij Yellowtail zeker het geval zijn. Ook hecht ik aan het hebben van een internationaal perspectief. De financiële wereld wordt immers steeds meer een wereldwijd speelveld en Yellowtail heeft al een internationale footprint*.“

Bij Yellowtail Consulting krijgt Mons, die als partner is aangesteld, de taak om Yellowtail´s positie op het gebied van cross-channel oplossingen uit te bouwen. Volgens Mons heeft Yellowtail al “echt een voortrekkersrol” op dit gebied, toch ziet hij nog voldoende kansen om Yellowtail’s reputatie en marktaandeel verder uit te breiden. Daarnaast zal hij als lid van het Management Team – dat verder bestaat uit Yellowtail medeoprichter Robert Harreman en Mark Leck – een bijdrage leveren aan de interne organisatie van Yellowtail. “Ik ben er van overtuigd dat de sleutel naar succes zit in de professionele en persoonlijke groei van onze medewerkers,” aldus Mons. 

Tot slot zal Mons een bijdrage leveren aan de externe branding van het Hilversumse consultancybureau – Mons is een veelgevraagde spreker op conferenties/seminars en wordt door media regelmatig aangehaald als kennisexpert.

* Yellowtail heeft eerder dit jaar een vestiging in Zuid-Afrika geopend. In het kader van de uitbouw van de praktijk maakte Yellowtail adviseur Maarten Boddeus begin september de overstap naar Johannesburg.

Nieuws

Meer nieuws over