Accenture levert ERP advies aan het Amerikaanse leger

23 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Het Amerikaanse leger (The U.S. Army) heeft adviesbureau Accenture ingehuurd om IT advies en beheersdiensten te leveren voor zijn 'General Fund Enterprise Business System'. Het contract heeft een totale waarde van zo’n €41,1 miljoen. Het enterprise resource planning (ERP) systeem was eerder ook door Accenture ontwikkeld.

US Army General Fund Enterprise Business System
Het zogeheten ‘General Fund Enterprise Business System’ (GFEBS) van het Amerikaanse leger is een van de grootste ERP systemen ter wereld. De GFEBS werd door adviesbureau Accenture ontwikkeld en live gebracht in 2012, en transformeerde meer dan 100 legacy financial management en vastgoed systemen in één core systeem voor het leger.

US Army General Fund Enterprise Business System

Het systeem helpt het leger met de standaardisatie en stroomlijning van zijn financiële bedrijfsprocessen, door continu toegang te bieden aan accurate, betrouwbare en tijdige financiële informatie. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat het leger’s management betere beslissingen kan maken, om zodoende kosten te reduceren en efficiency te verbeteren. Momenteel bevat en beheert de GFEBS meer dan €170 miljard aan transacties, en dient het systeem meer dan 52.000 gebruikers op 227 locaties wereldwijd.

Accenture Federal Services
Het Amerikaanse leger heeft opnieuw de hulp van Accenture ingeroepen, en heeft twee contracten met een gecombineerde waarde van €41,1 miljoen gegund aan Accenture Federal Services*. Onder het eerste contract, met een waarde van €32,5 miljoen, zal Accenture onderhoud en operationele hulp bieden aan het GFEBS, binnen verschillende functies, waaronder projectmanagement, helpdesk, en applicatie-ontwikkeling. Als onderdeel van het tweede contract, met een waarde van €8,6 miljoen, zal Accenture op locatie (bijv. legerbasissen en installaties) technische en traininghulp verrichten voor het ERP systeem.

Joe Chenelle Accenture

“Dalende budgetten creeëren uitdagingen en kansen in de defensiesector. GFEBS biedt beslissingsmakers betere manieren om de enterprise te managen, wat het leger helpt geld te besparen en de efficiency te verhogen met gestroomlijnde financiële bedrijfsprocessen”, zegt Joe Chenelle, Senior Managing Director bij Accenture.

* Accenture Federal Services, onderdeel van Accenture VS, beient de Amerikaanse federale overheid.