4 CGI adviseurs doen mee aan Schone Lucht Rally 2014

18 september 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Aanstaande zaterdag, op 20 september, wordt de ‘Schone Lucht Rally 2014’ gehouden. In meerdere gemeentes wordt er een autorally van 40-50 km gereden in elektrische en plug-in hybride auto’s. Aan het event doen tientallen professionals mee, waaronder vier adviseurs van de IT dienstverlener CGI.

Schone Lucht Rally 2014
De Schone Lucht Rally geeft elektrische en plug-in hybride auto’s aandacht. Aanstaande zaterdag wordt de rally gehouden in de gemeentes Almere, Amsterdam, Amersfoort, Den Haag (hoofdrally*), Eindhoven-Helmond, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Door de verschillende steden heen worden routes gereden aan de hand van een routeboek met uitdagende aanwijzingen, waardoor de route vanzelf bepaald wordt. Het is overigens niet nodig om zelf in het bezit te zijn van en elektrische of plug-in hybride auto. Er worden verschillende demo-auto’s ter beschikking gesteld door de aanwezige autodealers.

Schone Lucht Rally 2014

Ook is het mogelijk mee te doen aan een ouder-kind rally, voor kinderen vanaf 7 jaar. Hierbij wordt een aangepast routeboek gebruikt waarbij de kids als navigator fungeren voor de route. Voor kinderen is er nog meer te doen op de dag: zo wordt er een KennisQuiz georganiseerd en zijn er met de Ontwerp-wedstrijd mooie prijzen te winnen.

CGI
Vier adviseurs van CGI doen mee met de Schone Lucht Rally. Cecile Theunissen heeft afgelopen juli de IT dienstverlener versterkt als Business Consultant Energy & Utilities / CSR Manager. Franc Buve geeft leiding aan een team van 15 consultants voor een project dat als doel heeft transport te verduurzamen. Peter Coenen is tevens teamleider bij CGI, en werkt er inmiddels ruim 8 jaar. Hij heeft inmiddels 70.000 km gereden in een volledig elektrische auto voor CGI. Jos Siemons is Leader Energy & Utilities, waarbij hij de verantwoordelijkheid draagt voor de gelijknamige business consulting unit.

CGI deelnemers tijdens Schone Lucht Rally

Elektrisch rijden
CGI is vrij actief op het gebied van elektrisch rijden. Vorig jaar werd de IT dienstverlener ingehuurd door het Noorse energieconsortium Grønn Kontakt om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van een IT-infrastructuur voor oplaadpunten van elektrische auto’s. Daarnaast heeft CGI in opdracht van de Stichting e-laad.nl de ICT-infrastructuur geleverd voor de landelijke uitrol van laadpunten voor elektrische auto’s.

* Den Haag, waar de hoofrally plaatsvindt, biedt een uitgebreider programma aan. Hier is onder meer een e-symposium over het ‘Verleden, Heden en Toekomst van de Elektrische Auto’ te vinden.