CGI levert IT voor oplaadpunten van elektrische autos

07 augustus 2013 Consultancy.nl

Grønn Kontakt*, een Noors energieconsortium, heeft CGI ingehuurd om te ondersteunen bij de ontwikkeling en implementatie van een IT-infrastructuur voor oplaadpunten van elektrische auto’s. Het contract heeft een looptijd van twee jaar.
 
Het energiebedrijf zal CGI’s backoffice systeem (Chargepoint Interactive Management Systems [CiMS]) gebruiken voor het beheer van haar laadpunten en mobiele betalingen. Met CiMS kunnen laadpunten beheerd en laadtransacties verwerkt en verrekend worden. Doordat CiMS is gebaseerd op open standaarden, kunnen verschillende soorten laadpunten op het platform worden aangesloten. Klanten van verschillende aanbieders kunnen dan ook bij alle oplaadpunten, inclusief snelladers, reserveren, opladen en betalen.
 
CGI - Gronn kontakt
 
Met het contract in Noorwegen levert ICT adviesbureau haar oplossing inmiddels in vijf Europese landen. In Nederland ondersteunt CGI meer dan 2.500 laadpunten onder leiding van e-laad.nl , een initiatief van de samenwerkende netbeheerders. Daarnaast levert CGI CiMS voor de uitrol van elektrische laadpunten aan het gemeentebedrijf Stadtwerke Düsseldorf, het Luxemburgse bedrijf Estonteco en het Zweedse Green Charge Project waaraan 24 gemeentes en 40 bedrijven deelnemen.
 
* Grønn Kontakt is eigendom is van 21 Noorse energiebedrijven en netbeheerders.

Nieuws

Meer nieuws over