Capgemini helpt Stedin met ontwikkeling nieuwe website

16 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind juli lanceerde netbeheerder Stedin een gloednieuwe website. De nieuwe online portal is ontwikkeld in samenwerking met onder andere dienstverlener Capgemini en internetbureau Colours.

Om tegemoet te komen aan de veranderde online wensen van bezoekers besloot Stedin, netwerk-beheerder van gas en elektra, om zijn website te verbeteren. Hierbij werd de focus volledig gelegd op de klant, waardoor de website geen onnodige informatie of tierelantijnen bevat.

Klantgericht
Om dit te bewerkstelligen zijn actuele klantvragen geanalyseerd om zo de structuur van de homepage en individuele pagina’s te bepalen. De analyse toonde onder meer aan dat 45% van de gebruikers van de website regelmatig via hun smartphone en tablet informatie opzoeken. Om hierop in te spelen is dan ook gekozen voor een bijbehorend platform dat zowel op smartphones en tablet, maar ook ‘gewoon via een laptop’, overzichtelijk is. Ook de ‘back end’ van de website, daar waar bezoekers niet bijkunnen maar wat nodig is om de website te laten draaien, is flexibeler en gebruiksvriendelijker opgezet, zodat de webmasters van Stedin de site gemakkelijk kan aanpassen als dit nodig blijkt.

Stedin homepage

SCRUM
De website is gemaakt op basis van de SCRUM methodiek, een flexibele manier om software te ontwikkelen. Hierbij wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die binnen een kort tijdsbestek samen een product opleveren. Stedin heeft samen met adviesbureau Capgemini de visie en het concept gevormd, waarna internetbureau Colours voor de functionele specificatie, het visuele ontwerp, de technische architectuur en de volledige implementatie op basis van het krachtige Sitecore CMS, gezorgd heeft. Verder werd nog samengewerkt met verschillende zelfstandigen. Arjen de Bruijn, Projectmanager Online Strategie bij Stedin over de samenwerking: “Omdat je bij elkaar zit, van ontwikkelaars en ontwerpers tot tekstschrijvens, zie je in korte tijd de nieuwe site gerealiseerd worden. Het is heel leuk, intensief en succesvol om op deze natuurlijke manier met elkaar te werken.”

Stedin - Capgemini - Colours

Henk Blom, Directeur Marktoperaties bij Stedin: “Er staat een website waar klanten mee uit de voeten kunnen en waar zij informatie vinden die geschreven is voor de klant. Als men kijkt naar waar we vandaan komen, dan is dit echt een grotestap en zijn we trots op het eindresultaat zoals Colours en de andere partijen dit gerealiseerd hebben. Het heeft qua klanttevredenheid een grote impact.”