Menno Kooistra verruilt Deloitte voor branchegenoot EY

18 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Accountants- en consultancybureau EY heeft de gelederen onlangs versterkt met Menno Kooistra. Hij is afkomstig van Deloitte, en gaat als Partner aan de slag in de Financial Accounting Advisory Services (FAAS) praktijk, een service line binnen EY’s Assurance business unit.

Menno Kooistra begon zijn carrière in 1998 als Accountant bij zakelijke dienstverlener Deloitte. Na vijf jaar was het tijd voor een volgende stap, en Kooistra ging als Consultant werken bij Haute Equipe, een adviesbureau uit Haarlem gespecialiseerd in bedrijfsvoeringvraagstukken. In september 2011 keerde hij terug naar Deloitte, en hij werd aangesteld als Senior Manager. Ruim een jaar later trad hij in dienst bij de Gemeente Veenendaal, waar hij aan de slag ging als Directeur Bedrijfsvoering. 

Menno Kooistra EY

Vorig jaar keerde hij voor de tweede keer terug bij zijn oude werkgever Deloitte, als Senior Manager binnen de Risk Services praktijk. Sinds 2013 is Kooistra tevens lid Raad van Commissarissen bij Rabobank Barneveld-Voorthuizen. Onlangs heeft Kooistra besloten om Deloitte te verruilen voor branchegenoot EY, waar hij is aangesteld als partner in de Financial Accounting Advisory Services (FAAS) praktijk. In zijn nieuwe functie zal hij oplossingen bieden om het financiële beleid van de overheidssector te optimaliseren, vooral op het snijvlak van financiele transities, data analyse en risicomanagement. Hierbij zal hij uitgaan van succesvolle principes uit het bedrijfsleven.

Kooistra rondde de afgelopen jaren drie opleidingen af: Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit, Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en niet zo lang geleden (2010) behaalde hij zijn MBA Executive Master of Business Administration aan de Business School Nederland.