MT en Accenture: 25 belangrijkste innovatie bestuurders

15 september 2014 Consultancy.nl
Profiel

Net als in 2013 gaat consultancybureau Accenture ook dit jaar samen met Management Team op zoek naar de beste innovatiebestuurder van het land. Inmiddels zijn de 25 genomineerden bekendgemaakt. De lijst bevat diverse grote namen, zoals Paul Polman (CEO Unilever), Daniel Ropers, (CEO Bol.com) en Bert Habets (CEO RTL Nederland).

Innovatie wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Zo belangrijk dat het anno 2014 niet meer weg te denken valt uit de belangrijkste strategische prioriteiten in het beleid van organisaties. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om innovatie een vertegenwoordiging te geven in het bestuur door het aanstellen van een Chief Innovation Officer (CIO), niet te verwarren met de Chief Information Officer die in de praktijk dezelfde afkorting meekrijgt.

Corporate Innovator of the Year - Accenture MT

In het licht van de steeds grotere aandacht voor innovatie, hebben Accenture en zakenblad Management Team besloten om de handen ineen te slaan en een speciale award in het leven te roepen. Om in aanmerking te komen voor de zogeheten ‘Innovator of the Year’ award moeten de ‘innovators’ aan diverse criteria voldoen. Zo dienen zij: belangrijke transformaties binnen hun organisatie hebben doorgevoerd; het voortouw hebben genomen en leiderschap hebben getoond; innovaties vanuit een idee tot een impactvolle oplossing hebben ontwikkeld; werken bij een groot bedrijf (+1000 werknemers); en tenslotte werken bij een organisatie die actief is in Nederland. Afgelopen jaar ging de prijs naar Rob van Leen, de Chief Innovation Officer van DSM.

Inmiddels hebben de partners de shortlist met de 25 kandidaten bekend gemaakt. Op de ranglijst staan onder meer: Paul Polman (CEO Unilever), Daniel Ropers, (CEO Bol.com) en Bert Habets (CEO RTL Nederland). De overige 22 kandidaten vertegenwoordigen organisaties uit tal van uiteenlopende bedrijfssectoren zoals bijvoorbeeld de technologie- (ASML, Philips), food- (Heineken, FrieslandCampina) en de bankensector (ABN AMRO, Rabobank).

25 Belangrijkste Innovatie bestuurders

De komende maanden gaat een onafhankelijke en deskundige jury* alle genomineerden beoordelen op de diverse selectiecriteria. De uiteindelijke winnaar wordt op 14 november bekend gemaakt tijdens de Accenture Innovation Awards.

* De jury bestaat uit juryvoorzitter Rob van Leen (DSM), Edwin Hageman (Microsoft), Hugo Reumkens (Van Doorne Advocaten), Ton Jonker (Amsterdam Economic Board), Henk Volberda (RSM), Wouter Koetzier (Accenture) en Dominique Haijtema (Management Team).