Consultingindustrie Australie groeit naar 3.2 miljard

08 september 2014 Consultancy.nl

De Australische consulting markt is vorig jaar met 2% gegroeid, waardoor de totale waarde van de markt geschat wordt op $4.28 miljard (zo’n €3.3 miljard). In het licht van de herstellende publieke sector en de markt voor financial services, zal het groeipercentage in 2014 naar verwachting licht stijgen naar circa 3%.

Al een aantal jaren op rij boekt de Australische consulting industrie positieve groeicijfers. In 2011 was de markt, volgens analistenbureau Source, net boven de $4 miljard waard (€3.1 miljard). Na een groei van 4% in dat jaar en vervolgens een 2% groei in 2012, werd de markt aan het einde van vorig jaar geraamd op ongeveer $4.28 miljard (zo’n €3.3 miljard). Australië’s grote dienstensector liep voorop en groeide met 3.9% naar $687 miljoen (€530 miljoen). Het financial services segment, de op een na grootste markt voor Australische consultants, groeide met 2.1% naar $790 miljoen (€610 miljoen), met name gedreven door projecten op het gebied van kostenbesparingen, klantervaring en digital. De zorgsector presteerde ook sterk, en groeide met 3% naar $150 miljoen (€115 miljoen).

Australische-Consulting-Markt

Opdrachten voor management consultants binnen de Australische publieke sector groeiden met 1.6% naar $663 miljoen (€512 miljoen) – aangezien consultants overheden hielpen moderniseren en stroomlijnen. Volgens Source zijn recentelijk grootschalige programma’s gelanceerd, waarvan het meest zichtbare het National Broadband Network project is, dat gezien wordt als het grootste consulting project dat McKinsey & Company ooit heeft binnengesleept in Australië – in samenwerking met KPMG. Andere domeinen waar enorme uitgaven aan adviesbureaus verwacht worden zijn de bouw en ontwikkeling van Sydney’s tweede luchthaven, de ontwikkeling van nieuwe betalingsplatformen en verdere kostenbesparende transformaties.

Vanuit een serviceaanbod perspectief domineerde technologie; dit segment groeide met 3.2% in 2013 naar meer dan $1 miljard (€770 miljoen). Productiviteit was de belangrijkste aanjager, gevolgd door traditionele IT consulting diensten zoals ERP en IT-management.

Nieuws

Meer nieuws over