Voormalig KPMG Partner Leo Epskamp CFO van TMG

08 september 2014 Consultancy.nl

Leo Epskamp, voormalig partner bij consultancybureau KPMG, is per 1 september aangesteld als de nieuwe CFO van Telegraaf Media Group (TMG), en lid van de Raad van Toezicht. Epskamp volgt Fred Arp op, die als adviseur aan TMG verbonden zal blijven tot maart volgend jaar.

Leo Epskamp

Leo Epskamp begon zijn carrière bij KPMG, na aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd te zijn in Economie en Auditing. Tussen 1985 en 1990 was hij er werkzaam als Audit Manager. De jaren erop deed hij de nodige ervaring op in de mediawereld. In 1995 kwam hij bij Elsevier terecht, waar hij twee jaar als Group Controller werkte. In 1992 stapte hij over naar Reed Elsevier en verhuisde naar Londen, waar hij vier jaar als Group Management Accountant zou werken.

In 1996 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en verruilde Epskamp Londen voor Horsham, VS, en kwam bij Reed Technology and Information Services te werken als CFO. Na bijna anderhalf jaar keerde hij terug naar Nederland, bij ex-werkgever KPMG. Epskamp werkte daar uiteindelijk ruim elf jaar, en nam als Partner afscheid in 2008. Als partner en controlerend accountant gaf hij leiding aan nationale en internationale teams in de mediasector. Eind 2008 begon hij in zijn nieuwe functie bij Econcern als CFO, maar verruilde na een jaar van werkgever – Econcern was inmiddels failliet gegaan – en was als Investment Director betrokken bij NPM Capital. In 2011 werd hij als CFO aangesteld bij ERIKS, een industrieel adviesbureau op het gebied van werktuigbouwkundige componenten. En precies een jaar geleden werd hij aangesteld als CEO bij NDC mediagroup.

Telegraaf media group

TMG
Begin deze maand was het opnieuw tijd voor een nieuwe uitdaging – Sinds 1 september versterkt Epskamp de Telegraaf Media Group als nieuwe CFO. Hij volgt daarmee Fred Arp op, die per 1 november zijn werkzaamheden als bestuurder van TMG neerlegt maar als adviseur aan TMG verbonden blijft tot 1 maart 2015 om een aantal lopende dossiers af te ronden. 

Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TMG over aanstelling van Epskamp: “Met de komst van Leo Epskamp versterken we de Raad van Bestuur opnieuw met veel media-ervaring. Het nieuwe team zal voortvarend met de uitdagingen van de sterk veranderende mediawereld aan de slag gaan. Fred Arp zal zich na een lang dienstverband concentreren op de afwikkeling van een aantal lopende zaken. Wij zijn Fred Arp zeer erkentelijk voor zijn uitstekende staat van dienst gedurende de 17 jaar die hij verbonden was aan TMG.”

Nieuws

Meer nieuws over