Toyota Material Handling besteedt ICT uit aan CGI

03 september 2014 Consultancy.nl

Toyota Material Handling Europe (TMHE), een vrachtwagenfabriek en materiaal verwerkingsbedrijf, heeft besloten om zijn gehele ICT-operaties aan CGI uit te besteden. Het contract heeft een geschatte waarde van €25 miljoen, over een tijdspanne van vijf jaar.

TMHE, de Europese regionale organisatie van Toyota´s wereldwijde Material Handling Group, startte zijn werkzaamheden in 2006 om de materials handling business in het Europese continent te managen. De automotive organisatie heeft ongeveer 4.500 servicetechnici in meer dan 30 landen in Europa. TMHE´s productfaciliteiten zijn gelegen in Ancenis (Frankrijk), Bologna (Italië) en Mjölby (Zweden).

Gedreven door TMHE’s strategie om op zijn core business te focussen heeft het bedrijf besloten om zijn IT-operaties uit te besteden. Na een aanbestedingsprocedure koos de organisatie voor CGI, met 68.000 professionals één van de grootste ICT dienstverleners wereldwijd, met het hoofdkantoor in Canada. In een persbericht bevestigde TMHE dat het vrijmaken van extra middelen voor business development de belangrijkste reden is voor de outsourcing deal. Andere motiverende redenen waren kostenbesparing, het verbeteren van kwaliteit en toegang tot expertise en innovatie van een ervaren IT-partner.

Toyota Material Handling besteedt IT uit aan CGI

Material Handling

CGI heeft de verantwoordelijkheid gekregen voor TMHE’s datacentrum, evenals zijn applicatie-management, servicedesk, email, netwerk, collaboratie, opslag- en veiligheidsdiensten. Ook zal CGI zijn gestandaardiseerde IT-diensten voor werkplekken van ongeveer 6.000 gebruikers in Europa leveren.

“We waren op zoek naar een strategische en innovatieve partner en hebben CGI gekozen vanwege hun ervaring met soortgelijke projecten en hun mogelijkheid om onze IT op doorlopende basis te verbeteren”, zegt Johan Kroon, CIO van TMHE. “Een andere cruciale factor spelen CGI’s HR strategie en processen voor het overbrengen van personeel. Tevens zullen een verhoogde kostencontrole en de transitie naar meer flexibele capaciteitsdiensten resulteren in betere kwaliteit en lagere kosten voor onze klanten.”

“We zijn blij met het vertrouwen dat TMHE in ons heeft om een breed spectrum van IT-diensten te leveren, en zien ernaar uit om een doorlopende dialoog aan te gaan over nieuwe ideeën voor het ontwikkelen en het stroomlijnen van hun IT-operaties”, reageert Pär For, Senior Vicepresident van CGI in Zweden. “TMHE’s keuze voor CGI als zijn outsourcing partner is het bewijs dat onze outsourcing diensten goed in overeenstemming zijn met de huidige behoeftes en verwachtingen van de markt.”

Nieuws