Ex BCG consultant Andrea Zannier naar Oliver Wyman

02 april 2014 Consultancy.nl

Andrea Zannier, voormalig consultant bij Boston Consulting Group en McKinsey & Company, heeft de overstap gemaakt naar Oliver Wyman in Australië. Zannier zal zich vestigen in Sydney en zal Oliver Wyman’s Retail en Business Banking praktijk in Australië en Nieuw-Zeeland leiden.

De afgelopen 15+ jaar werkte Zannier als lijnmanager bij Macquarie Bank en Citibank binnen hun retail banking tak, en als strategy consultant bij Boston Consulting Group en McKinsey & Company. Zannier is gespecialiseerd in het ondersteunen van financiële instellingen met het differentiëren van hun dienstenaanbod en het doorvoeren van strategische transformaties. Daarnaast heeft Zannier diepe ervaring in het optimaliseren van distributie en logistieke processen. In zijn recente rol als Head of Mastercard Advisors voor Australazië, hielp hij financiële instellingen en retailers bij het verhogen van de prestaties van hun payment- en datagedreven insight businesses.

FOTO SYDNEY EN LOGO Oliver Wyman

“We zijn verheugd om Andrea te verwelkomen bij Oliver Wyman, aangezien zijn ervaring een extra dimensie toevoegt aan de diensten die we in Australië aanbieden,” zegt Christian Edelmann, Hoofd van Oliver Wyman voor de Azië-Pacifische regio. “Andrea’s ervaring in retail banking strategie en -uitvoering completeert de al bestaande krachten van het Oliver Wyman financial services team in Australië en zal ons vermogen verbeteren om klanten in hun gehele behoeftespectrum te kunnen voorzien van lokale expertise,” voegt Jacob Hook, Partner en Hoofd van Oliver Wyman Australië, toe.

“Ik ben verheugd over de mogelijkheid om het Oliver Wyman team te versterken om waarde toe te voegen voor banken binnen Australazië, daarbij gebruikmakend van Oliver Wyman’s wereldwijde inzichten in financials services en mijn eigen praktijkervaring. Ik kijk ernaar uit om met klanten te werken aan hun strategische beslissingen, te zorgen voor zorgvuldige uitvoering en het realiseren van onderscheidend vermogen in de markt. Ik ben vooral opgetogen over de impact die nieuwe technologieën zullen hebben op de bankensector, die kunnen zorgen voor een rijkere klantervaring,” aldus Zannier.

Nieuws

Meer nieuws over