Boston Consulting Group licht jeugdopleiding Ajax door

28 augustus 2014 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Ajax gaat meer investeren in zijn jeugdopleiding, die bekend staat als één van de beste van Europa. De technische staf en de directie komen samen echter niet uit het te besteden bedrag. De club heeft Boston Consulting Group ingeschakeld om de jeugdopleiding van Ajax door te lichten en middels een analyse meer inzicht te geven in de situatie.

Investeren in jeugdopleiding

De voetbalclub steekt momenteel zo’n €7 miljoen per jaar in zijn jeugdopleiding. Om deze verder te verbeteren, door bijvoorbeeld goede jeugdtrainers aan te trekken en ook de trainings- en schoolfaciliteiten van ‘de Toekomst’ voor de jonge getalenteerde voetballers te verbeteren is meer geld nodig. Wim Jonk, hoofd jeugdopleidingen bij Ajax, vroeg om €1,8 miljoen extra om dit te realiseren, maar de directie was bereid om slechts de helft te investeren. Johan Cruijff gaf in een reactie te kennen het niet eens te zijn met de afwijzing van het voorstel van €1,8 miljoen, aangezien de directie slechts een faciliterende functie dient te spelen ten aanzien van het technisch beleid van de voetbalclub.

Boston Consulting Group and Ajax

Boston Consulting Group

Ajax heeft Boston Consulting Group ingehuurd om de kwestie objectief te benaderen en na een doorlichting van Ajax’ jeugdopleiding zal het strategie adviesbureau een aantal aanbevelingen doen. Voor Ajax commissaris Hans Wijers is Boston Consulting Group overigens geen onbekende. Wijers is een voormalig Managing Partner van het adviesbureau, een rol die hij tussen 1999 en 2003 vervulde. In 2012 werd hij door Ajax aangesteld als voorzitter van de Raad van Commissarissen.