Grant Thornton UK start Financial Crime & Disputes tak

29 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accountants- en advieskantoor Grant Thornton maakte onlangs de lancering van een nieuw, dedicated Financial Crime and Disputes team bekend in de UK. De nieuwe praktijk zal deel uitmaken van het Forensic Investigation and Recovery team en zal nauw samenwerken met de Financial Services Advisory Group.

De afgelopen jaren zijn het volume en de kosten van financiële misdaad – met name als gevolg van de toenemende digitalisering en professionalisering van cybercriminelen – sterk gestegen. Vooral de financiële markt en andere sectoren die doorgaans kwetsbaar zijn voor fraude, zoals het retail segment, worden zwaar geraakt door financiële criminaliteit. Als gevolg hiervan heeft dit onderwerp zich snel ontwikkeld tot een van de belangrijkste disciplines voor managementteams wereldwijd. “Financiële misdaad blijft een van de hoofdpunten op de agenda voor toezichthouders, handhavingsbureaus en financiële instellingen overal ter wereld. De toenemende druk van wetgeving en handhaving, afgezet tegen een dynamisch veranderende financiële dienstenmarkt, betekent dat allerlei soorten financiële instellingen – en met hen vele andere industriesectoren – blootgesteld worden aan financiële misdaadrisico’s,” zegt Marcus McCaffrey, Partner en Head of Financial Crime and Disputes bij Grant Thornton UK.

Grant Thornton - Financial Crime

Tegen dit licht is de vraag naar advies- en supportdiensten op dit gebied de laatste tijd flink toegenomen; volgens analistenbureau Kennedy, behoort Digital Forensics tot een van de snelst groeiende segmenten binnen de adviesbranche. Voor Grant Thornton, een van de grotere zakelijke dienstverleners in de adviesmarkt, leidde de combinatie van klantvraag en aantrekkelijke marktomstandigheden het bedrijf naar een gemakkelijke beslissing. Vorige maand lanceerde het een dedicated Financial Crime and Disputes praktijk, erop gericht om klanten in de financiële dienstensector te helpen met risicobeperking en sanering ten aanzien van financiële misdaad en complexe geschillen. De nieuwe unit borduurt voort op Grant Thornton’s al bestaande ervaring in forensische en onderzoeksdiensten en hun internationale capaciteiten binnen het bedrijf.

Peter Allen, Partner en Head of Financial Services Advisory bij Grant Thorton, licht toe: “Dit is een belangrijke stap vooruit in het verder uitbouwen van ons uitgebreide aanbod aan de markt voor financiële dienstverlening en het aan de kaak stellen van financiële misdaadkwesties en geschillen waar onze klanten mee worstelen. Feedback vanuit de markt is vooralsnog extreem positief en we hebben er vertrouwen in dat het team zal blijven helpen om de fantastische groei die we de afgelopen paar jaar doormaakten voor te zetten. Tegelijkertijd zullen we onze reputatie en ervaring in het ontwikkelen van ‘best-in-class’ oplossingen blijven versterken, wat onze klanten van ons verwachten.”