Advocatenkantoor Camford Law sluit zich aan bij PwC

14 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Singaporese kantoor van accountants- en adviesorganisatie PwC gaat een samenwerking aan met Camford Law, een lokaal advocatenkantoor uit Singapore. Als onderdeel van de samenwerking zal Camford Law als onafhankelijk netwerkkantoor binnen het PwC netwerk opereren. Camford Law is gespecialiseerd in commerciële en bedrijfsmatige herstructureringen, governance en compliance en M&A.

PwC Singapore, dat al meer dan tien jaar samenwerkt met Camford Law, een lokaal advocatenkantoor uit Singapore, heeft de branchegenoot als onafhankelijk kantoor toegevoegd aan zijn netwerk. Met de toevoeging maken nu ruim 2.400 juristen in 80 landen deel uit van het PwC netwerk.

Voordelen
Volgens Said Yeoh Oon Jin, Executive Chairman bij PwC Singapore is de samenwerking een logische stap: “Business en juridische vraagstukken zijn tegenwoordig meer met elkaar verbonden dan ooit. Multinationals in Singapore en in de regio zien de logica van het samenwerken met een toonaangevende wereldwijde zakelijke dienstverlener”. Voor PwC levert de samenwerking met Camford Law nieuwe klanten op, die de voordelen waarderen van het werken met een wereldwijd merk. Ook biedt het Singaporese organisaties en bedrijven die buiten Singapore willen uitbreiden een bredere keuze en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een wereldwijd professioneel dienstennetwerk.

Camford sluit zich aan bij PwC netwerk

Ook Camford Law ziet de voordelen van de samenwerking. “Het heeft z’n voordelen om samen te werken met een accountantskantoor. Wij zijn een grote organisatie en het is logisch voor ons om samen te werken met een ander bedrijf met een soortgelijke focus. Er zal veel synergie zijn”, vertelt Said Bijay Nawal, Director bij het Singaporese advocatenkantoor. “We zien dat organisaties steeds meer op zoek zijn naar praktische en efficiënte oplossingen, vaak met een enkel aanspreekpunt. Nu Camford Law zich voegt bij het wereldwijde PwC netwerk, krijgen onze klanten toegang tot een compleet spectrum aan professionele diensten via het PwC netwerk,” stelt Nawal. Tenslotte bevestigt hij dat Camford al eerder benaderd was door internationale advocatenkantoren voordat PwC op de voorgrond trad. Welke organisaties dit waren maakte hij echter niet bekend.

Uitbreiding legal praktijken
PwC’s toevoeging van het advocatenkantoor aan het netwerk ligt in lijn met een wereldwijde trend. De Big 4 accountants- en advieskantoren hebben al langer hun zinnen gezet op de juridische markt en investeren flink in hun legal dienstverlening en de uitbouw daarvan. Zo lanceerde Deloitte bijvoorbeeld begin dit jaar in Nederland zijn Deloitte Legal praktijk.