AOS Studley wereldwijd gerebrand naar AOS Group

01 augustus 2014 Consultancy.nl

AOS Studley heeft zich gerebrand naar AOS Group. Aanleiding voor de naamswijziging is de verkoop van de Amerikaanse tak van AOS (Studley) aan de Britse branchegenoot Savills. De rebranding is per vandaag doorgevoerd in meer dan 20 landen, waaronder Nederland.

AOS is een advies- en projectmanagement bureau op het gebied van huisvesting, werkomgeving en facilitair management. Het adviesbedrijf telt wereldwijd 450 medewerkers, verspreid over kantoren in meer dan 20 landen, en noteerde afgelopen boekjaar een omzet van €77 miljoen. De Nederlandse landenorganisatie werkt met een team van 40 mensen vanuit kantoren in Amsterdam en Rotterdam.

AOS Studley wereldwijd gerebrand naar AOS Group

In mei besloot AOS om zijn Amerikaanse praktijk voor zo’n $260 miljoen te verkopen aan Savills, een branchegenoot uit het Verenigd Koninkrijk. De V.S. tak werd in 1954 opgericht in New York onder de naam Studley en groeide in de afgelopen 60 jaar uit een van de toonaangevende spelers in de Amerikaanse vastgoedmarkt. Het adviesbedrijf telt circa 575 werknemers, vanuit 25 kantoren door het land werkzaam voor grote corporates als Google, Facebook, Amazon, IBM, and Abbott Laboratories. Met de overname van Studley zet Savills een forse voet op Amerikaanse bodem, een markt waarin het tot voor de acquisitie amper een rol van betekenis speelde.

AOS Studley --> AOS Group
Als onderdeel van de verkoop werd overeengekomen om Studley in de VS te rebranden naar Savills Studley, met als gevolg dat de internationale operaties van AOS Studley de naam ‘Studley’ zou moeten loslaten. Per vandaag is dit een feit, en gaat AOS Studley formeel verder als ‘AOS Group’. Voor klanten heeft de naamswijziging geen gevolgen – “alle diensten en activiteiten van AOS in alle landen waar de groep is gevestigd worden op dezelfde wijze gecontinueerd,” aldus een woordvoerder van AOS.

Nieuws