McKinsey & Co. in top 15 werkgevers van Nederland

29 juli 2014 Consultancy.nl

Strategisch advieskantoor McKinsey & Company behoort tot een van de top 15 populairste werkgevers van Nederland onder WO-studenten. Unilever staat net als vorig jaar samen met Heineken en KLM bovenaan, McKinsey staat op #11, blijkt uit de ‘Arbeidsmarktmonitor 2014’ van Intelligence Group.

Arbeidsmarktmonitor 2014
Elk jaar doet Intelligence Group onderzoek naar de populariteit van werkgevers onder studenten. Dit jaar hebben bijna 900 Nederlandse WO-studenten meegedaan. Het onderzoek richt zich op de beleving van hoger opgeleiden (WO) ten aanzien van de arbeidsmarkt. Een overzicht van de top 15 werkgevers:

Top 15 werkgevers van Nederland

Unilever op #1, McKinsey #11
Uit het onderzoek komt naar voren dat net als vorig jaar multinational Unilever de lijst aanvoert op #1, gevolgd door brouwerij Heineken (#2) en KLM (#3), die net als vorig jaar de top-3 bezetten. Ook de adviesbranche is dit jaar weer vertegenwoordigd in de ranking – McKinsey & Company staat op #11 (vorig jaar #10) en is daarmee het enige consultancybureau in de lijst. De hoge notering van McKinsey in de lijst van topwerkgevers is niet geheel verrassend te noemen – al jaren komt naar voren dat werken in management consultancy de ideale springplank is voor WO-studenten, met name onder de zogenaamde ‘High-Potentials’ (HiPo’s), en McKinsey staat binnen de branche bekend als het meest gerenommeerde bureau ter wereld.

Populairste sectoren
Uit het onderzoek blijkt verder dat, ondanks het feit dat consultancy nog altijd de populairste sector vormt onder WO-studenten, het FMCG (fast moving consumer goods) segment een flinke inhaalslag heeft gemaakt sinds ranking van vorig jaar (van 25% naar 31%). Onder meer Friesland Campina (van #27 naar #10), Coca Cola (van #17 naar #13) en Ahold (van #12 naar #9) hebben veel aan populariteit gewonnen. Ook de sectoren non-profit/(semi-)overheid en communicatie/media prikken hoog op het verlanglijstje van WO-studenten.

WO studenten - Voorkeur voor sector

Nieuws

Meer nieuws over