Conclusion en Nomad Digital sluiten ICT innovatie deal

28 juli 2014 Consultancy.nl

Zakelijke dienstverlener Conclusion gaat de komende drie jaar samen met Nomad Digital onderzoek doen naar ICT-innovatie binnen het openbaar vervoer. De R&D partnership richt zich met name op zaken als WiFi in hogesnelheidstreinen, Big Data-toepassingen voor beheer op afstand en virtualisatie.

De ICT-infrastructuur aan boord van treinen, metro, bussen en trams – zogeheten mobiele netwerken – verschilt op technisch vlak fundamenteel met die van vaste netwerken. Zo moet de infrastructuur grote hoeveelheden gebruikers op piek momenten aankunnen, daarnaast moet er rekening worden gehouden met het feit dat deze gebruikers zich met hoge snelheid door bebouwde of juist onbebouwde omgevingen verplaatsen.

Nomad Digital specialiseert zich al jaren in deze specifieke infrastructuur waarmee betrouwbare en schaalbare connectiviteit in rijdend materieel wordt gerealiseerd. Het bedrijf levert ICT onder meer publieke WiFi, dynamische passagiersinformatie en infotainment-systemen aan OV-vervoerders. Ook wordt Nomad Digital toegepast voor kwaliteitsbewaking op afstand van alle systemen in treinen door grote hoeveelheden sensor-informatie te rapporteren.

Conclusion - Nomad Digital - Innovatie OV

Conclusion is met zo’n 1.700 medewerkers actief op het gebied van advies, technologie en outsourcing een van de grootste diensterleners van het land. Het adviesbedrijf heeft een sterke aanwezigheid in de OV en transport & logistiek sectoren. Zo ontwerpt, implementeert en beheert Conclusion – samen met het onlangs verworven dochterbedrijf ForeyeT – onder meer applicaties en infrastructuren voor klanten als ProRail, NS, Siemens en GVB Amsterdam. Naast bedrijfsvoering verzorgt Conclusion ook 7x24 informatievoorziening en mission-critical services.

ICT-innovatie
Volgens Jean-Philippe Tissot, General Manager EMEA van Nomad Digital, stelt de partnership Conclusion en Nomad in staat om “innovatievere oplossingen te bieden waardoor de dagelijkse reis van miljoenen passagiers comfortabeler wordt.” De samenwerking richt zicht niet alleen op Nederland, inmiddels trekken de partners ook al gezamenlijk op in België, Duitsland, Engeland en Turkije.

Nieuws