Karen Irwin en Erick Christensen versterken Protiviti

06 april 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Protiviti, een wereldwijd consultancybureau dat zich specialiseert in Governance, Risk and Compliance (GRC) advisory, heeft zijn Noord-Amerikaanse Risk en Compliance praktijk met twee senior benoemingen versterkt. Erick Christensen is binnen het Charlotte kantoor (North Carolina) benoemd tot Managing Director, terwijl Karen Irwin zich als Managing Director bij het Toronto kantoor heeft gevoegd.

Karen Irwin, een expert op het gebied van financial regulatory compliance, is in het Toronto kantoor als Managing Director binnen de Risk and Compliance tak gestart. Irwin heeft 17 jaar professionele ervaring binnen de financiële diensten sector, met een focus op regulatory risk management, compliance program design en grootschalige verandertrajecten. Haar achtergrond omvat ook het helpen van klanten bij het verbeteren van belangrijke control gebieden als risk identification and assessment; monitoring and supervision; en testing and analysis.

Voordat zij zich voegde bij Protiviti was Irwin een partner in de regulatory consulting praktijk van Deloitte in Canada. Daar was zij onder meer verantwoordelijk voor grootschalige trajecten op het gebied van regulatory compliance en governance en was ze intern verantwoordelijk voor solution development en quality assurance.

Irwin heeft een opleidingsachtergrond in accounting en finance aan het Centennial College of Applied Arts and Technologie en is een Certified General Accountant (CGA).

Protiviti banner

Erick Christensen voegde zich als Managing Director bij het Charlotte, North Carolina, en zal zich in die rol richten op wetgevingskwesties binnen de Risk and Compliance praktijk van de organisatie. Hij heeft bijna 30 jaar professionele ervaring en is een expert op het gebied van regulatory compliance, anti- witwaspraktijken, Bank Secrecy Act compliance en de Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA). Daarnaast heeft hij een sterke technische kennis binnen een breed spectrum van wetgevingsvraagstukken waaronder banking, kapitaalmarkten, verzekeringen en trust.

Voordat hij zich bij Protiviti voegde, was Christensen vice president en hoofd van de compliance praktijk van Capgemini Financial Services en leidde hij het Compliance Center of Excellence in Charlotte. Van 1989 tot 2011 werkte hij voor Bank of America, waar hij managing director en corporate compliance executive was en leiding gaf aan wereldwijde compliance programma’s voor diverse grote organisaties binnen de bank. Daarvooor was hij managing director en COO bij Bank of America Equity Partners.

Christensen behaalde een rechtendiploma aan de Golden Gate University Law School, een MBA titel aan de Kellogg School of Management aan de Northwestern University, en een BA aan de University of the Pacific.