Young professionals van BMC winnen Vitaliteitsbattle

18 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Een team young professionals van adviesbureau BMC heeft de 2014 editie van de Vitaliteitsbattle gewonnen. De prijs voor het sportiefste team ging naar medewerkers van Hogeschool van Amsterdam.

Sinds 2012 organiseren Atos Consulting, Sport & Zaken en de Vonken van 2028 de zogeheten Vitaliteitsbattle. Doelstelling van het initiatief is om medewerkers te stimuleren om de vitaliteit – en dus ook de arbeidsproductiviteit – binnen het bedrijfsleven te verbeteren. Dit jaar deden maar liefst zestien bedrijfsteams* bestaande uit young professionals en een senior manager mee aan het event. Zij kregen de taak om binnen één dag een vitaliteitsplan te ontwikkelen voor hun eigen bedrijf.

BMC winnaar Vitaliteitsbattle 2014

Alle plannen werden beoordeeld door een vakjury op diverse harde en zachte factoren, waaronder haalbaarheid, doelmatigheid, meetbaarheid en creativiteit. Uiteindelijk kwam het projectplan van BMC, een concept waarbij er flexwerkplekken worden gecreëerd bij sportverenigingen, als beste uit de bus. "We waren gekomen om inspiratie op te doen! Nu we hebben gewonnen is het een kwestie van het plan concretiseren met cijfers, en zo snel mogelijk de directie te overtuigen en ons enthousiasme over te brengen,” aldus de teamcaptain van BMC.

Naast eeuwige roem heeft BMC met het hele team een Pitch & Putt arrangement inclusief een 3-gangendiner op Papendal in de wacht gesleept. De young professionals van Hogeschool van Amsterdam krijgen als beloning de mogelijkheid om een Bootcamp (van de Bootcampclub) te volgen.

Young Professional VitaliteitsBattle 2014

De 2013 editie van de Young Professional Vitaliteitsbattle werd gewonnen door Capgemini.

*De 16 teams:  ArboNed, Koning & Hartman, Capgemini, Atos, Zilveren Kruis Achmea, Hogeschool van Amsterdam, Jong Oranje, Essent, Achmea, BMC, Accenture, Meerlanden, VGZ, Elsevier en Shell (2x).

** De jury bestond dit jaar uit Mikkel Hofstee ( Lifeguard), Jochem Uytdehaage ( Olympisch Kampioen schaatsen 2002), Roel Botter (Sita) en Sandra van Vrijberghe (De Vonken van 2028).