EY betrokken bij fusie tussen Topigs en Noorse Norsvin

23 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Varkensfokkerij Topigs fuseerde onlangs met haar Noorse branchegenoot Norsvin. De deal wordt begeleid door accountants- en advieskantoor EY en advocatenkantoor Holland van Gijzen.

Topigs is één van de drie grootste internationale varkensfokkerijen. De organisatie streeft ernaar het beste varken te fokken tegen de laagste kostprijs. Norsvin is de Noorse tegenhanger van Topigs. 

Topigs Norsvin
Onlangs besloten de varkensfokkerijen – ze werken inmiddels al sinds 2012 samen – om te fuseren. Samen complementeren ze de wereldwijde markt, met Topigs wereldwijde positie en Norsvins sterke positie in Scandinavië, de Baltische staten en de Verenigde Staten. Door de fusie verwachten ze meer en slimmer te kunnen investeren, bovendien moet de krachtenbundeling voor een versnelling van de genetische vooruitgang zorgen en het mogelijk maken om nieuwe producten te ontwikkelen. 

Topics Norsvin - EY - Holland van Gijzen

Het gefuseerde bedrijf zal Topigs Norsvin heten en vestigt zich in Vught. De gecombineerd totale jaarlijkse omzet wordt geschat op zo’n €130 miljoen.

Topigs Nederland, Varkens KI Nederland en Norsvin Sa in Noorwegen blijven buiten de fusie. De reden hiervoor is dat het gaat om de coöperaties achter de bedrijven en een coöperatiefusie onnodig ingewikkeld zou zijn.

Dealmakers
EY verzorgde het corporate finance en financial due diligence advies aan de gefuseerde varkensfokkerij. Voor juridisch advies werd Holland van Gijzen in de arm genomen.