Involvation sluit S&OP partnership met Quintiq

06 september 2010 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Involvation, een middelgroot supply chain adviesbureau uit De Bilt, heeft een samenwerkings-overeenkomst afgesloten met softwarebedrijf Quintiq. De focus van de partnership ligt met name op Sales & Operations Planning (S&OP).

Quintiq is een leverancier van software voor Advanced Planning en Scheduling (APS). Daarnaast levert het IT-bedrijf oplossingen waarmee organisaties de prestatie-indicatoren (KPI’s) binnen de supply chain kunnen monitoren. Involvation richt zich vooral op supply chain-ontwerp, -optimalisatie en -planning.

De twee partners zijn geen onbekenden van elkaar. Over de afgelopen jaren hebben Involvation en Quintiq diverse trajecten gezamenlijk tot een goed einde gebracht en gebaseerd op het succes is nu besloten om een strategische alliantie aan te gaan.

S&OP Involvation

''Involvation heeft een uiterst effectieve aanpak voor het ontwerpen en implementeren van Sales & Operations Planning. Het bedrijf is continu op zoek naar innovatieve manieren om klanten optimaal te ondersteunen'', zegt Alfons Willemsen, partner bij Involvation. ''De samenwerking met Quintiq biedt onze klanten de mogelijkheid om hun S&OP en supply chain-planningprocessen te verbeteren en te profiteren van technisch-innovatieve oplossingen.''

Arthur Torsy, Business Director Metals and Manufacturing bij Quintiq: ''Deze overeenkomst bevestigt onze gezamenlijke ambitie om te investeren in innovatieve zakelijke oplossingen. Involvation heeft diepgaande kennis van, en ervaring in complexiteit van S&OP en supply chain-planning. Involvation herkent de afwegingen die veel bedrijven maken wanneer ze APS implementeren en gebruiken. Hun werkwijze vormt een perfecte aanvulling op de aanpak waarmee Quintiq zijn klanten bedient.''