Purpose organiseert Actief Beheer van Hypotheken

20 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 2 april organiseert Purpose Management Consulting samen met IIR de conferentie ‘Actief Beheer van Hypotheken’. Diverse bestuurders en managers werkzaam in de hypotheekmarkt zullen naar The Colour Kitchen in Utrecht afreizen om inzicht te krijgen in de belangrijkste trends en ontwikkelingen.

Door economische ontwikkelingen, veranderende verwachtingen van klanten en de opkomst van nieuwe technologieën staan beheermodellen van geldverstrekkers onder druk. Zo heeft bijvoorbeeld de politiek en media veel meer aandacht voor (potentiële) restschulden en gedwongen verkopen, verlangen stakeholders meer transparantie en interactie, en worden hypotheekconstructies door klanten kritisch en vaker onder de loep genomen. Voor geldverstrekkers van belang dat ze tijdig inspelen op deze marktverschuivingen. Met dit in het achterhoofd besloten Purpose Management Consulting en IIR om de handen ineen te slaan en een speciale conferentie te organiseren gericht op actief beheer van hypotheekportefeuilles. 

Programma IIR Actief Beheer

Actief Beheer van Hypotheken
Tijdens het event, zullen diverse internationale sprekers, waaronder managers van Bankinter, Fannie Mae, Fitch, HML en KLM, hun ervaringen en best practices delen over preventie en actief beheer van hypotheken. Dick-Jan Abbringh, partner bij Purpose Management Consulting, is dagvoorzitter van de conferentie. Kort na de aftrap van het event geeft Thijs Bodmer, eveneens partner bij Purpose Management Consulting, een keynote waarin hij een visie op beheermodellen voor actief beheer van hypotheken presenteert. Het model is ontwikkeld op basis van een onderzoek uitgevoerd in samenwerking met zeven geldverstrekkers en servicers. Ook zal hij ingaan op de verschillende bouwstenen van een ‘best practice’ beheermodel en tips geven voor hoe geldverstrekkers het model in de praktijk toe kunnen passen.

Over Purpose
Dick-Jan Abbringh en Thijs Bodmer zijn de oprichters en partners van Purpose Management Consulting. Abbringh en Bodmer werkten daarvoor jarenlang voor onder andere branchegenoten TEN HAVE Change ManagementIG&H Consulting en Atos Consulting.

Dick-Jan Abbringh van Purpose