Zuidas Run: Consultants denken het snelst te zijn

20 mei 2014 Consultancy.nl

Het hardloop evenement voor consultants, bankiers en overige zakelijke professionals, de Zuidas Run, komt steeds dichterbij. Op social media gaat de concurrentiestrijd tussen de diverse beroepen volop los – consultants denken namelijk sneller te zullen zijn dan lopers uit overige branches.

ZuidasRun 2014
De Zuidas Run wordt al sinds 2007 georganiseerd en is een initatief van adviesorganisatie Accenture, die zoals ieder jaar ook dit jaar als hoofdsponsor fungeert. Dit jaar zullen ongeveer 3.200 lopers deelnemen aan de marathon, bestaande uit onder meer vertegenwoordigers uit de adviesbranche, bankensector, advocatuur en overige organisaties gevestigd op de Zuidas.

Management Consultants denken snelst te zijn

Battle of Professions
Tijdens de inschrijfprocedure werd deelnemende hardlopers gevraagd welke afstand ze willen lopen (4- of 10 Engelse Mijl), in welke branche ze werkzaam zijn, het aantal jaren werkervaring en de streeftijd die ze denken te realiseren. Op basis van die gegevens vergeleek de organisatie de verwachtingen van de verschillende beroepen (bankiers, consultants, advocaten, etc.) – onder de noemer ‘Battle of Professions’ – met elkaar. Hieruit komt naar voren dat op de lange afstand management consultants denken het snelst te zullen zijn*. 

Zuidasrun - Instagram

De consultants denken gemiddeld de 10 Engelse Mijl in 1:19:32* te zullen voltooien. Ter vergelijking, de naar schatting langzaamste doelgroep, HRM'ers, denkt circa 10 minuten langer nodig te hebben. 

Een andere opvallend gegeven is dat van alle groepen, diezelfde management consultants de laagste gemiddelde trainingsafstand gaan afleggen in voorbereiding op de hardloopwedstrijd. Zij denken gemiddeld zo’n 6,503 meter te zullen trainen, terwijl bijvoorbeeld de groep IT-professionals bijna anderhalve kilometer meer trainingskilometers zal afleggen – zo’n 7,994 meter. 

Zuidasrun - Instagram Gemiddelde Trainingsafstand

Conclusie: consultants denken het minste te trainen, maar wel het snelste te lopen? Na komende zondag weten we of de consultants een grote mond hadden, of dat ze hun woorden daadwerkelijk in daden hebben kunnen omzetten. 

* Het is van belang te vermelden dat de data is gebaseerd op een momentopname van de deelnemers, zo’n 6 weken voor de start van de Zuidas Run.

Nieuws

Meer nieuws over