Steven Koolen verruilt McKinsey BTO voor SparkOptimus

07 december 2013 Consultancy.nl

Steven Koolen heeft de gelederen versterkt van digitale consulting specialist SparkOptimus. Hij maakt de overstap van McKinsey, waar hij in zijn laatste rol Associate was. Koolen is expert op het gebied van strategische en operationele projecten binnen retail, consumer goods, financiële dienstverlening, en de high-tech en telecom sector. 

Achtergrond
Steven Koolen behaalde een een MSc. in Computer Science aan de TU Delft, een MSc. in Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam , en een MBA aan de INSEAD Singapore. Tijdens zijn studie ontwikkelde Koolen al een voorliefde voor nieuwe technologieën en start-ups. Koolen was tijdens zijn studie stagiair bij JOA Software & service, waar hij medio 2002 ook ruim een half jaar werkervaring opdeed als Software Engineer. 

Zijn professionele loopbaan begon na zijn afstuderen bij McKinsey & Company, waar hij in 2007 begon als Academy Fellow.  Inmiddels was Koolen mede-oprichter van de organisatie Treelz, een website waar mensen reisverhalen, ervaringen en andere locatie gebonden informatie met elkaar kunnen delen. 

In 2009 werd Koolen bij McKinsey benoemd tot Fellow en twee jaar later tot Associate. Vanaf 2008 bekleedde Koolen bij het strategie adviesbureau de functie van Project Manager binnen Business Technology Office (BTO) praktijk. 

SparkOptimus
Zo’n vijf jaar later heeft Koolen besloten McKinsey te verruilen voor het Amsterdamse SparkOptimus, een digitale consulting specialist uit Amsterdam. Als Senior Manager gaat hij zich richten op vraagstukken op het snijvlak van strategie, slaes & marketing en digital. 

Nieuws

Meer nieuws over