Philips kiest Accenture als top global externe partner

09 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Eind april heeft Philips zijn jaarlijkse ‘Global Supplier Awards’ uitgereikt. De prijs in de categorie ‘Indirect Material Services’ werd binnengesleept door Accenture

Philips werkt met honderden externe aanbieders die ondersteunen bij strategieontwikkeling en de implementatie van initiatieven. Deze partners bieden een breed spectrum aan diensten aan, variërend van engineering tot management consulting en ICT. Elk jaar organiseert Philips een awarduitreiking, waarbij de best presterende externe partners in het zonnetje worden gezet. De zogeheten ‘Global Supplier Awards’ worden in vier categorieën uitgereikt: Lighting, Healthcare, Consumer Lifestyle en Indirect Material Services. 

Philips en Accenture

Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moeten externe partners aan een aantal criteria voldoen, zoals voldoen aan duurzame eisen, beschikken over bepaalde certificering en financieel gezond zijn. Wanneer de partners in aanmerking komen om zich aan te melden, dan worden de deelnemers geëvalueerd op vijf criteria: 

Strategic Collaboration | Cost Innovation | Quality | Product Innovation | Growth 

In de categorie ‘Indirect Material Services’ kwam Accenture als beste uit de bus. De wereldwijde consultingorganisatie won de award voor de hoge kwaliteit van diensten die het biedt op het gebied van consulting en outsourcing. Projecten die door de jury werden aangehaald waren onder meer Accenture’s enorme betrokkenheid bij het ‘Digital Accelerate!’ initiatief, de kennisondersteuning die het biedt door de toegang tot hun technology labs en de sleutelrol die het speelde bij de co-creatie van de Google Glass proof-of-concept voor artsen.