Philips en Accenture helpen artsen handsfree opereren

04 oktober 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het duurt niet lang meer voordat artsen ‘handsfree’ kunnen werken. Accenture en Philips hebben een technologie ontwikkeld waarmee artsen via Google Glass technologie toegang kunnen krijgen tot essentiële klinische gegevens. De innovatie is een initiatief van Philips en adviesbureau Accenture.
 
Doelstelling van de innovatie is om artsen via een draagbare technologie te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment, zodat ze zich kunnen concentreren op efficiëntere en effectievere patiëntenzorg, aldus Michael Mancuso van Philips Healthcare. Het concept is gebaseerd op technologie van Philips Healthcare in combinatie met het veelbesproken Google Glass product.
 
 
 
Met de innovatie kunnen artsen via hun display op hun Google Glass vitale functies controleren. Ook kunnen ze tegelijkertijd reageren op ontwikkelingen tijdens de chirurgische ingreep, zonder hun blik van de patiënt of de procedure te hoeven afwenden. Bovendien biedt het artsen op afstand, zoals chirurgen of specialisten, de mogelijkheid om mee te kijken en in te kunnen spelen op veranderingen in vitale patiëntdata.

Eerste stap

De innovatie bevindt zich nog in een zogeheten ‘proof-of-concept’ fase. De komende maanden gaan Philips en Accenture het concept verder uitontwikkelen.