Consultant Erik Gerritsen algemeen directeur KNHB

30 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft Erik Gerritsen per 1 september 2014 benoemd tot de nieuwe algemeen directeur. Gerritsen werkt momenteel voor BMC, daarvoor werkte hij ook voor Deloitte en Capgemini. Hij volgt Johan Wakkie op, die Gerritsen de eerste maanden zal ondersteunen. 

Erik Gerritsen (42) heeft jarenlange advieswerkervaring op het gebied van sport en de publieke sector. In 2001 trad hij in dienst bij Capgemini, waar hij ruim vier jaar werkzaam was als adviseur. Daarna werkte hij bijna 3 jaar voor de Johan Cruyff University, om vervolgens als zelfstandig adviseur verder te gaan. Medio 2008 verbond hij zich wederom aan een adviesbureau – ditmaal viel de keuze op Big 4 kantoor Deloitte, waar hij als Senior Manager aan de slag ging binnen de Consulting afdeling.

Na een periode bestuurder te zijn geweest bij hockeyclub Amsterdam trad hij in mei 2011 in dienst bij BMC. Bij het organisatieadviesbureau voor de publieke sector specialiseerde hij zich als senior adviseur sport in sport-vraagstukken. Zo was hij eerder dit jaar vanuit BMC betrokken bij het opstellen van een strategisch plan voor de Ronde van Drenthe.

Erik Gerritsen - KNHB

Daarnaast kent Gerritsen de hockeysport van binnenuit. Hij speelde jarenlang in de Hoofdklasse voor Kampong en Amsterdam. Met de laatste club werd hij tweemaal landskampioen. Hij is verder manager geweest van Jong Oranje Heren en is momenteel bestuurslid Tophockey bij Hockeyclub Amsterdam. 

“Erik Gerritsen combineert ervaring uit het bedrijfsleven, de publieke sector en de (hockey)sport. Met Erik Gerritsen als opvolger van Johan Wakkie ziet de KNHB de toekomst vol vertrouwen tegemoet”, aldus Jan Albers, voorzitter van de KNHB.