M&A zorgspecialist Saola Healthcare Partners opgericht

06 mei 2014 Consultancy.nl

De fusie en overname advieswereld is sinds kort een nieuwe speler rijker: Saola Healthcare Partners. De boutique M&A specialist is opgericht door Maurice Laudy en Machiel van Oostveen, twee voormalig bankiers van ABN AMRO. 

Positionering
Saola Healthcare Partners biedt diensten op het vlak van M&A advisory, advies bij de voorbereiding van strategische transacties en transaction support. Ook ondersteunt het organisaties bij fundraising vraagstukken. De focus ligt exclusief op opdrachtgevers binnen de gezondheidszorgsector, waaronder life sciences, medtech, diagnostiek en healthcare services. 

SAOLA Healthcare Partners

Kickstart
Inmiddels heeft Saola Healthcare Partners al de eerste twee deals weten binnen te slepen. AQTIS Medical, een Utrechtse ontwikkelaar van medische apparaten, schakelde als eerste hun hulp in bij de verkoop van het bedrijf aan Sinclair IS Pharma uit Londen. Dit resulteerde in €17 miljoen in cash en een earn out van maximaal €30 miljoen. De tweede deal betrof het bedrijf Eurocept dat een minderheidsaandeel aan private equity bedrijf GIMV wilde verkopen. Hierbij werkte Saolo Healthcare Partners samen met ABN AMRO. 

Over de oprichters
Maurice Laudy kwam na zijn studies Biochemie in Utrecht en Business Administration en Financial Management aan de Nyenrode Business Universiteit in 1997 aan het werk bij ABN AMRO, waar hij uiteindelijk doorgroeide tot Executive Director binnen de Healthcare praktijk. Van Oostveen ging na zijn studies Scheikunde en Medische Biologie in Amsterdam en Financial Management aan Nyenrode aan de slag bij dezelfde bank. Begonnen in 2000 als analyst M&A werkte hij zich op tot Executive Director, welke functie hij tezamen met Laudy vervulde. Na beiden hun ganse carrière bij ABN AMRO gewerkt te hebben besloten Laudy en Van Oostveen eind vorig jaar Saola Healthcare Partners op te richten.

Nieuws