EY werft 500 nieuwe professionals in (Noord) Ierland

15 mei 2014 Consultancy.nl

Accountancy- en consultancy organisatie EY heeft enorme uitbreidingsplannen in Ierland aangekondigd. De komende vier jaar zullen bijna 500 nieuwe adviseurs worden aangetrokken, wat neerkomt op een stijging van eenderde. 

Op dit moment werken er bij EY zo’n 1.450 mensen binnen 5 kantoren in de Republiek en Noord-Ierland. In een persverklaring laat EY Ierland managing partner Mike McKerr weten dat de 486 nieuwe functies vallen binnen diverse bedrijfssegmenten, waaronder auditing, belasting en management consulting. De focus van de recruitmentcampagne komt te liggen op het Belfast kantoor zijn, in Noord-Ierland. “De aangekondigde wervingsplannen zullen ons helpen om enerzijds ons marktaandeel te vergroten en tegelijkertijd onze klanten te voorzien van betere dienstverlening,” aldus McKerr. 

EY UK Ireland

In een reactie op het nieuws laat Peter Robinson, sinds 2008 Noord-Ierland’s First Minister, weten dat het een “regelrechte coup” is voor de regio. Naar verluidt zullen de nieuwe banen zo’n £19 miljoen aan salarissen opleveren voor de lokale economie. “Deze aankondiging zend een ondubbelzinnige boodschap uit voor internationale investeerders, dat ze vertrouwen moeten hebben in Noord-Ierland als een concurrerende locatie waarbinnen ze hun business kunnen laten floreren” aldus Robinson tegenover the Irish Times. 

Het wereldwijde hoofdkantoor van EY is in Londen gevestigd en de organisatie heeft zo’n 175.000 werknemers wereldwijd. In het vorige boekjaar behaalde het een wereldwijde omzet van bijna $26 miljard (€19 miljard).

Nieuws

Meer nieuws over