Engelsman Fraser Smart topman van Buck Consultants

25 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Buck Consultants heeft onlangs Fraser Smart benoemd als nieuwe CEO. De Engelsman zal worden verplaatst van Londen naar New York, waar het hoofdkwartier van Buck Consultants is gevestigd. Smart volgt zijn landgenoot Mike Roberts die zijn functie neerlegde en naar de UK is teruggekeerd om familiaire redenen. 

Opgericht in 1916 vormt Buck Consultants een van de oudste consultingbedrijven ter wereld. Het advieskantoor – niet te verwarren met Buck Consultants International (BCI) – biedt actuariële, human resource en outsourcing dienstverlening aan opdrachtgevers uit alle sectoren. Buck Consultants, sinds 2010 onderdeel van Xerox Corporation, heeft circa 2.000 consultants gevestigd in meer dan 80 kantoren wereldwijd. 

Fraser Smart topman van Buck Consultants

Sinds 2010 werd het adviesbureau geleid door Mike Roberts. Echter, vanwege persoonlijke redenen besloot hij terug te treden en het stokje over te dragen aan Fraser Smart, die Managing Director was voor Europa. Daarvoor gaf Smart leiding aan Buck’s kantoren in Edinburgh en Manchester. Smart studeerde af aan de Edinburgh University en is een fellow aan het Institute and Faculty of Actuaries. 

“ik kijk er naar uit om nieuwe inzichten in onze behaalde successen in de UK bij Buck Consultants te verankeren zodat we kunnen blijven anticiperen op de behoeftes van onze klanten overal ter wereld en onze beloftes aan hen kunnen waarmaken” aldus de nieuwe topman in een verklaring. De eerdere rol van Smart, Managing Director Europe, wordt overgenomen door Steven White, die hiervoor leiding gaf aan de 'Global Investment Advisors en Benefits Administration’ praktijk