Robbert Kuppens CIO van The Boston Consulting Group

17 april 2014 Consultancy.nl

Boston Consulting Group heeft Robbert Kuppens benoemd tot de nieuwe wereldwijde Chief Information Officer (CIO). Kuppens, sinds begin dit jaar partner bij het BCG kantoor in Amsterdam, neemt het stokje over van Tom Dionisio, die de rol van CIO de afgelopen 15 jaar vervulde. Hiervoor werkte Kuppens jarenlang als CIO bij Cisco en als partner bij branchegenoten KPMG en Nolan, Norton & Co.

Robbert Kuppens studeerde computerwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en behaalde in 1987 zijn mastertitel. Hij startte zijn loopbaan bij NCR Corporation waar hij twee jaar werkte als Consulting Engineer R&D. In 1989 maakte hij de overstap naar Digital Equipment Corporation (dat later zou overgaan in Compaq en Hewlett Packard), waar hij zes jaar zou werken en in zijn laatste rol Principal Consultant was voor de EMEA regio.

Robbert-Kuppens-CIO-van-The-Boston-Consulting-Group-foto-robbert2

Vervolgenswas hij ruim negen jaar werkzaam als consultant en vervolgens partner bij adviesbureaus KPMG en Nolan Norton & Co**. In 2001 maakte Kuppens de overstap naar Cisco, een specialist in netwerkapparatuur, waar hij Managing Director van de Internet Business Solutions Group (IBSG) voor Europa werd. Sinds 2007 bekleedde hij de rol van CIO voor de EMEAR* regio.

Na ruim dertien jaar bij Cisco maakt Kuppens nu de overstap naar Boston Consulting Group, het op een na grootste strategie adviesbureau ter wereld. Over zijn nieuwe rol is Kuppens enthousiast. “Ik ben verheugd deze nieuwe uitdaging bij BCG aan te gaan, een van ’s werelds grootste management consultancies. De organisatie is goed op weg en toegewijd om zijn IT- en digitale transformatie-capaciteiten, zowel extern als intern, naar het volgende level te tillen” aldus de kersverse BCG partner.

Kuppens is nog altijd verbonden aan de Universiteit van Utrecht, waar hij les geeft binnen de thema’s: ‘network virtual organization’ en ‘enterprise information architectures’.  Daarnaast geeft hij les binnen het CIO MBA curriculum bij Nyenrode. Ook is Kuppens vaak gastspreker bij congressen.

* EMEAR = Europa, Midden-Oosten, Afrika en Rusland.

** Nolan, Norton & Co. is eind vorig jaar failliet verklaard.

Nieuws

Meer nieuws over