Anna Vonk van Capgemini Secretaresse van het Jaar?

16 april 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jaarlijks organiseert uitzendorganisatie Manpower samen met Experis de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar’. Anna Vonk, secretaresse bij zakelijke dienstverlener Capgemini, behoort tot de drie finalisten voor de editie van 2014. Morgen wordt tijdens de uitreiking de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Het is misschien wel de belangrijkste functie binnen een organisatie, de secretaresse. Als spil in het web nemen secretaresses veel werk uit handen van het management, bovendien helpen ze bijvoorbeeld bij administratieve en organisatorische aangelegenheden. Daarnaast zijn secretaresses vaak een representatief visitekaartje voor het bedrijf. Organisaties erkennen het belang van een professionele secretaresse en het is daarom niet vreemd dat zo nu en dan de erkenning voor het secretaressevak moet worden uitgesproken.

Secretaresse van het jaar 2014

Secretaresse van het Jaar
Vanuit die gedachte organiseert Manpower sinds 1985 de ‘Secretaresse van het Jaar’ verkiezing, de grootste in Nederland op dit vlak, waarin de waardering wordt uitgesproken voor het secretaressevak. De uiteindelijke winnares van de verkiezing wordt een jaar lang ambassadrice voor het secretaressevak. Net als voorgaande jaren bereikten ook dit jaar drie secretaresses de finale: Kelly van Keijzerswaard (Microsoft), Irina den Ouden (Numac Group), en vanuit de adviesbranche Anna Vonk, werkzaam bij Capgemini.

Online kunnen mensen hun stem uitbrengen op de drie secretaressen, morgen volgt dan de uitreiking van de titel. Dit jaar krijgt de verkiezing een extra invalshoek. Er wordt namelijk gezocht naar de beste “Fit For Tomorrow” Secretaresse van het jaar. Een vakjury en het aanwezige publiek bepaalt uiteindelijk op basis van de getelde stemmen en de gevoerde campagne wie de titel verdient.

Secretaresse-van-het-jaar-2014 - Banner

Jane Booij van PwC

Mocht Anna Vonk tot winnaar worden uitgeroepen dan is het niet de eerste keer dat een secretaresse uit de consultancybranche met de felbegeerde prijs ervandoor gaat. In 2009 werd de verkiezing gewonnen door Jane Booij, destijds secretaresse bij de Advisory tak van PwC. Momenteel werkt Booij als Personal Assistant bij Kia Motors Nederland en zal ze tijdens de uitreiking op 17 april tevens plaatsnemen in de jury.