Luigi Peluso van Hitachi Consulting naar AlixPartners

28 maart 2014 Consultancy.nl

AlixPartners heeft Luigi Peluso benoemd tot Managing Director in zijn Enterprise Improvement praktijk. Hij komt van branchegenoot Hitachi Consulting, waar hij de afgelopen vijf jaar werkte. Peluso zal gevestigd zijn in New York, een van de 19 kantoren van het internationale consultancybedrijf.

Luigi Peluso heeft de afgelopen dertig jaar een sterk track record opgebouwd binnen de consulting-industrie en het zakenleven. Voor hij zich bij AlixPartners voegde, was hij Senior Vice President bij Celerant Consulting (recentelijk overgenomen door Hitachi Consulting*) en stond hij aan het hoofd van Operations binnen de private-equity sector in Noord-Amerika. Daarvoor was Peluso Directeur bij Corven (nu deel van Oliver Wyman), een in Boston gevestigde consultancyorganisatie gespecialiseerd in operationele verbetering en change management.

Luigi Peluso verruilt Hitachi Consulting voor AlixPartners

In zijn vroege loopbaan werkte hij onder meer voor Industrial Revolutions en adviesbureaus Benchmarking Partners, CSC Index en Andersen Consulting (nu Accenture). Peluso heeft een MBA behaald aan de University of Connecticut en een Bachelor of Science in mechanical engineering aan het Worcester Polytechnic Institute.

“Luigi’s diepe en brede ervaring past perfect bij de eigenschappen die AlixPartners binnen de markt uniek maken en we zijn ervan overtuigd dat klanten zijn ervaring en expertise op diverse vlakken zullen waarderen. Zijn aanstelling is ook een weerspiegeling van onze continu groei als organisatie, en we zijn zeer verheugd dat hij deel uitmaakt van ons team” zegt Fred Crawford, CEO van AlixPartners.

* Celerant Consulting werd begin 2013 overgenomen door Hitachi Consulting.

Nieuws

Meer nieuws over