NewForesight oprichter aanwezig op TiasNimbas seminar

02 februari 2012 Consultancy.nl

Op dinsdag 7 februari organiseert TiasNimbas Business School een seminar met als thema ‘nieuw leiderschap’. Lucas Simons, oprichter van NewForesight en ForeFinance, treedt als op gastspreker tijdens het evenement.

Lucas Simons is afgestudeerd op Milieuhygiëne aan de Universiteit van Wageningen en heeft een MBA gedaan aan de Nimbas Graduate School of Management. Hij is momenteel directeur van adviesbureaus NewForesight en ForeFinance. Voordat Simons NewForesight oprichtte in 2008, begon hij met Utz Certified. Deze organisatie is verantwoordelijk is voor het opzetten van certificatieprogramma’s voor onder andere koffie, cacao, thee, palmolie en biogassen en systemen om deze te traceren. Daaraan voorafgaand werkte Simons bij KPMG en TNO. Afgelopen jaar werd Simons nog door het World Economic Forum benoemd tot een Young Global Leader.

Lucas Simons - NewForesight

Tijdens de seminar gaat Simons in op de nieuwe leider. Leiders besturen tegenwoordig niet langer alleen hun bedrijf, maar hebben ook een verantwoording naar de rest van de samenleving. Een eenduidige definitie voor dit nieuwe leiderschap is niet te geven, maar men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld maatschappelijk leiderschap of ethisch leiderschap.

Naast Simons verzorgt ook Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, een presentatie.

Nieuws

Meer nieuws over