Lucas Simons van NewForesight is Young Global Leader

09 maart 2011 Consultancy.nl

Lucas Simons, oprichter en Managing Director van NewForesight en ForeFinance, is door het World Economic Forum benoemd tot een ‘Young Global Leader’. Hij heeft de bijzondere award te danken aan zijn toewijding en prestaties op het gebied van duurzame handel, landbouw en plattelandsontwikkeling.

Jaarlijks nomineert het World Economic Forum (WEF) unieke leiders voor het Young Global Leadership Forum. Uit de ruim 5.000 aanmeldingen zijn dit jaar 190 nieuwe Young Global Leaders gekozen.

Lucas Simons, oprichter en CEO van adviesbureau NewForesight en ForeFinance, is dit jaar de enige gehonoreerde uit Nederland.

Lucas Simons - NewForesight

NewForesight helpt bedrijven met het verduurzamen van hun waardeketen. Het advieskantoor werkt onder meer samen met de Verenigde Naties (UNDP), IDH (Initiaief Duurzame Handel) en duurzame sectorinitiatieven als RTRS (Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja) en Bonsucro (voorheen Better Sugarcane Initiative). ForeFinance is een innovatief concept dat zich richt op het verbeteren van toegang tot krediet voor boerenorganisaties in ontwikkelingslanden door het inzichtelijk maken van hun kredietwaardigheid en het vermogen een succesvolle boerenorganisatie te zijn. ForeFinance wordt gesteund door ICCO and werkt nauw samen met NGO’s, handelaren en financiële instellingen.

“Ik voel mij zeer vereerd gehonoreerd te zijn als Young Global Leader 2011. Het is de erkenning voor het belang van het werk dat wij en vele met ons doen om markten en agrarische handelsketens te transformeren en te verduurzamen. Ik heb altijd geloofd dat individuen met goede ideeën en toewijding de wereld kunnen veranderen. Het WEF- Young Global Leaders netwerk geeft mij de mogelijkheid deze mensen te ontmoeten, met hen samen te werken en geïnspireerd te raken door hun ideeën en hun vermogen na te denken over wat er mogelijk is” aldus Lucas Simons.

Nieuws

Meer nieuws over