Mercer ondersteunt crowdfunding speelfilm Leven

28 februari 2014 Consultancy.nl

Binnenkort verschijnt de speelfilm ‘Leven’ in de Nederlandse bioscopen. De film wordt op bijzondere wijze gerealiseerd – het budget voor het project is door middel van crowdfunding binnengehaald. Onder de externe financiers behoort ook adviesbureau Mercer.

De regie van de film ligt in handen van Paul Haans, die ondanks zijn jonge leeftijd al een aantal speelfilms op zijn naam heeft staan. Eerder won de regisseur de Rabobank Jongtalent prijs. Naast speelfilms werkt Haans ook aan bedrijfs- en instructiefilms en online video’s.

Drie generaties

‘Leven’ volgt drie personages van verschillende generaties (een ambitieuze student, visser uit familiebedrijf en weduwnaar) die iets met elkaar gemeen hebben, maar elkaar niet kennen. De film kent geen dialogen en is gemaakt door voice-over. De kijker kan op deze manier dicht in de huid van het personage kruipen.

Moeilijke keuzes

“Mercer ondersteunt de film met veel plezier, mede omdat wij ons herkennen in het centrale thema van de film: het maken van moeilijke keuzes in verschillende levensfases. We zien dit bij onze advisering op het gebied van arbeidsvoorwaarden in de praktijk keer op keer terugkomen, zowel bij werknemers als werkgevers”, aldus Antoni van Huissteden, woordvoerder bij Mercer.

Het crowdfunding gedeelte is inmiddels afgerond, waardoor de financiering rond is. Zodoende hebben de eerste draaidagen reeds plaats kunnen vinden. Naar verwachting zal in maart de eerste vertoonbare film te zien zijn.

Nieuws

Meer nieuws over