EY: Marianne Timmer wint Emerging Coach Sochi 2014

25 februari 2014 Consultancy.nl

Marianne Timmer is verkozen tot ‘Emerging Coach Sochi 2014’, een prijs voor de meest veelbelovende, opkomende coach van de afgelopen Olympische Spelen. De bekendmaking werd vanmiddag in de Ridderzaal gedaan door Marcel van Loo, topman van EY Nederland, in het kader van de jarenlange samenwerking tussen de zakelijke dienstverlener en het NOC*NSF. Ook zijn de gouden coaches Gerard Kemkers, Jac Orie, Jillert Anema, Gerard van Velde, Arie Koops en Jeroen Otter geëerd.

De Emerging Coach Sochi 2014 is gekozen door een vakjury bestaande uit Charles van Commenee, Joop Alberda en Maurits Hendriks. De Jury heeft gekeken naar de passie en overtuiging in de aanpak van de coach en in hoeverre de coach vernieuwend is. Daarnaast is er gekeken naar de concrete prestaties, de persoonlijke integriteit en invloed, de visie en strategische richting en tenslotte naar de nationale en Internationale impact van de coach.

Marianne Timmer wint Emerging Coach Sochi 2014 

“Marianne is er als een van de weinigen in geslaagd universele topsportprincipes niet alleen toe te passen als actief schaatsster (met als resultaat 3 legendarische gouden Olympische medailles) maar daarna ook in haar rol als topsport coach. Zij is onder alle omstandigheden authentiek en geeft ten alle tijden het goede voorbeeld, op en naast de baan. Zij gaf blijk de verantwoordelijkheid als prominent lid van het Olympisch Team volledig te begrijpen, ook toen haar actieve rol in Sochi was volbracht. Daarnaast is Marianne niet bevreesd sterke persoonlijkheden om zich heen te verzamelen om haar sporters verder te helpen. We spreken over een van de beste sporters die Nederland ooit gekend heeft en die nu de 1ste spelen heeft beleefd als succesvol coach” aldus de jury.

Marcel van Loo: “Marianne Timmer verdient met recht de titel Emerging Coach Sochi 2014. Marianne heeft met veel passie en overtuiging laten zien dat zij een veelbelovend, opkomende coach is. EY weet hoe belangrijk het werk van een coach is. Talent ontwikkelen, maximaal presteren en ambities waarmaken, dat geldt niet alleen in de sportwereld maar ook in het bedrijfsleven. Zo is coaching voor ons een essentieel onderdeel in de samenwerking met onze mensen en cliënten om zo ambities waar te maken en anderen de vruchten te laten plukken van onze kennis en ervaring.”

Gerelateerd nieuws: EY richt Online Coach Room in voor Sotsji Winterspelen

Nieuws

Meer nieuws over