PwC koopt Oracle implementatiespecialist Mokum

25 februari 2014 Consultancy.nl

PwC heeft IT-consulting kantoor Mokum gekocht, een organisatie gepecialiseerd in de implementatie van Oracle-applicaties, managed services en softwareontwikkeling. Zo’n 160 consultants gebaseerd in Londen, Manchester en Dublin maken de overstap naar het Big 4 kantoor.

Mokum werd opgericht in 1997. In de afgelopen 17 jaar groeide het uit tot een van de grootste gespecialiseerde Oracle consultingorganisaties binnen het Verenigd Koninkrijk.

In een persverklaring geeft PwC twee redenen voor de acquisitie. In de afgelopen jaren groeide de consultancy dienstverlening van de Big 4 veel harder dan die van de overige takken. Daardoor heeft PwC, net als de ambitie van de overige Big 4 kantoren, zich ten doel gesteld om de adviespraktijk wereldwijd sterk uit te bouwen. Recentelijk kocht PwC Booz & Company, een leidende wereldwijde strategiespeler, en nu volgt dus ook op kleinere schaal een uitbreiding in de ICT adviesmarkt.

PwC koopt Mokum

Ten tweede, PwC stelt dat er meer vraag komt vanuit klanten naar technologische expertise als onderdeel van businessdiensten. Met de toevoeging van Mokum kunnen Britse en Europese praktijken van PwC een betere dienstverlening aanbieden aan opdrachtgevers, aldus het adviesbureau.

“Van bankieren tot retail, veel van onze klanten hebben te maken met enorme uitdagingen die hen ertoe dwingen om de manier van zakendoen compleet te transformeren, en technologie is hiervoor de sleutel. De acquisitie van Mokum is een kernpunt voor ons om bedrijven te kunnen helpen bij dat avontuur” aldus Ashley Unwin, bestuurslid en hoofd van de consulting tak van PwC UK.

Nieuws

Meer nieuws over