Studieverenigingen organiseren weer IT Talent Debate

17 februari 2014 Consultancy.nl

Op 23 mei vindt voor de tweede keer het ‘IT Talent Debate’ plaats in Amsterdam. Tijdens het wervingsevent kunnen studenten van verschillende HBO- en WO-informaticaopleidingen kennis maken met 10 potentiële werkgevers. Vorig jaar behoorden Accenture, KPN Consulting en Ordina tot de deelnemende werkgevers – eind maart wordt bekend in hoeverre de adviesbranche ook dit jaar wordt vertegenwoordigt.

Het ‘IT Talent Debate’ initiatief is ontstaan uit onvrede met de weinig vernieuwende recruitmentaanpak van ICT werkgevers en intermediairs. “Het recruitmentpraatje kennen we nu wel”, aldus een van de initiatiefnemers. Als reactie hierop besloten vorig jaar 16 IT-gerelateerde studieverenigingen, die samen zo'n 5.000 IT-studenten vertegenwoordigen, om de handen ineen te slaan en gezamenlijk een IT event te organiseren. Door het succes van de eerste editie (oktober 2013) is het aantal aangesloten studieverenigingen inmiddels gegroeid naar bijna 25.

Studenten kiezen

Opmerkelijk aan het evenement is dat niet de bedrijven maar juist de studenten kiezen welke werkgevers zich tijdens het event mogen presenteren. Net als bij de 2013 editie worden maximaal 10 bedrijven toegelaten. De selectie gebeurt op basis van een ‘pitch’, waarin de bedrijven strijden voor een felbegeerd deelnemersbewijs. De inzendingen worden beoordeeld op onder andere onderscheidend vermogen, innovativiteit en de kwaliteit van het inhoudelijke programma (workshops, sprekers).

Bedrijven kunnen zich tot vrijdag 14 maart inschrijven voor deelname aan het IT Talent Debate. Naar verwachting worden de 10 deelnemende bedrijven eind maart bekendgemaakt.

Nieuws

Meer nieuws over