Capgemini tot 2019 preferred IT partner van HEMA

28 februari 2014 Consultancy.nl

Capgemini blijft tot en met 2019 voorkeursleverancier (‘preferred partner’) van HEMA op het gebied ICT-diensten. De huidige samenwerking liep reeds af, maar door de vruchtbare samenwerking tussen de twee bedrijven besloot het retailbedrijf om ook de komende vijf jaar gebruik te blijven maken van de expertise van het internationale adviesbureau.

Het van oorsprong Franse Capgemini werkt al sinds 2008 samen met HEMA, tot tevredenheid van de retailer. “In de afgelopen jaren heeft Capgemini aangetoond te kunnen zorgen voor een stabiel IT landschap dat tegelijkertijd is mee ontwikkeld met de stand van de techniek. Daarnaast hebben ze zich een goede ‘sparringpartner’ getoond bij veranderingen aan onze bedrijfsprocessen” zegt Rob Gerretsen, IT manager van HEMA.

HEMA - Capgemini

Op basis hiervan heeft HEMA ervoor gekozen om het contract te verlengen. Tot januari 2019 mag Capgemini zich nu ‘preferred partner’ noemen van HEMA. Onder het contract valt een breed scala aan IT-diensten, waaronder onderhoud en projecten op het gebied van applicaties, e-commerce, hosting, diensten voor werkplekken, servicedesk en datacenter, en LAN/WAN management.

“De retailmarkt verandert ingrijpend door digitalisering. Dit proces beïnvloedt zowel de interactie tussen klant en retailer, als de inrichting van supply chains,” aldus Debby Jansen, Director Service Delivery Management en Account Management bij Capgemini. “Hema kan in dit transformatieproces profiteren van de wereldwijde kennis en expertise van Capgemini op het gebied van consumentenproducten, retail en distributie. Wij zijn zeer trots op het vertrouwen dat HEMA met deze contractverlenging in ons stelt, maar ook hoe zij ons zien als partner om de toekomst van de retailmarkt vorm te geven.”

Nieuws

Meer nieuws over